Vinul zilei: un roze din struguri Mourvedre, Cinsault și Grenache, cu arome de flori de salcâm, căpșuni, grapefruit roz, cireșe și anason, toate echilibrate de o structura zveltă, minerală

Vinul zilei: un roze din struguri Mourvedre, Cinsault și Grenache, cu arome de flori de salcâm, căpșuni, grapefruit roz, cireșe și anason, toate echilibrate de o structura zveltă, minerală
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 9 mar 2024

Ams Tram Gram Ceres 2022 de la Calmel & Joseph este un cupaj roze savuros, obținut din struguri Mourvedre, Cinsault și Grenache, un vin care te duce cu gândul la o vacanță cu soare, mare și nisip alb.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fondată în 1995, Calmel & Joseph este specializată în vinuri Languedoc-Roussillon, produse de crame private din aceeași regiune. Laurent Calmel și Jerome Joseph au dezvoltat în timp relații foarte bune cu numeroși producători din zonă, crezând cu tărie în potențialul terroir-ului de aici.

Filosofia companiei este aceea de a găsi un echilibru armonios între fructe și prospețime, echilibru care să ofere vinului ocazia de a se dezvolta în cel mai spectaculos mod cu putință.

Recomandarea de astăzi, Ams Tram Gram Ceres 2022, este un vin roze pal, cu un buchet care amintește de fructe exotice precum mango și grapefruit roz, dar și cu ceva tente de flori de piersică. Proaspăt și bine echilibrat pe palat, vinul oferă și aici arome fructate, urmate de un final de citrice. Savurați vinul la 10-15 grade, alături de preparate din carne de pui sau rață, somon, mâncăruri vegetariene și brânzeturi mai moi.

Diana Pavelescu: “O etichetă simpatică, două chipuri de femei care par plecate în vacanță, una la munte, alta la mare ce mă trimite cu gândul la bancurile tematice și care te lasă să alegi unde vrei să visezi că vei călători. Vinul este la fel ca și eticheta, simplu, ușor de înțeles, cu arome de flori de salcâm și căpșune, este evident că vine dintr-o zonă caldă. Mourvedre, Cinsault și Grenache, struguri proveniți de pe un terroir argilo-calcaros. Gustativ aromele de grapefruit roz, cireșe, cu note de anason  sunt foarte bine echilibrate de aciditatea moderată și structura zveltă și minerală. Un vin care pe mine mă duce într-o vacanță cu soare, mare și nisip alb.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin