Vinuri recomandate de specialiști pentru preparatele tradiționale de Paște

Vinuri recomandate de specialiști pentru preparatele tradiționale de Paște
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 12 apr 2023

Au început deja pregătirile pentru Sărbătorile de Paște, iar în ceea ce privește meniul lucrurile sunt foarte simple. De pe masa de sărbătoare nu vor lipsi ouăle roșii, drobul, friptura de miel, cozonacul sau pasca. Pentru ca misiunea meniului de Paște să fie un real succes, vezi mai jos câteva vinuri recomandate pentru preparatele tradiționale de Paște.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Ce vinuri să asezi pe masa de Paște?

Vinurile pe care le alegem în această perioada trebuie să complimenteze gustul preparatelor, să le pună în valoare și, nu în ultimul rând, să creeze bună dispoziție. Așadar, alege vinurile potrivite mâncărurilor din meniu, dar nu uită nici de preferințele invitaților tăi.

"Unul dintre principiile asocierii mâncării cu vinul este "asocierea în concordanță". În primul rând, aromele și gusturile din vin ar trebui să se regăsească și în preparat. De exemplu, la drobul de miel, un preparat cu o componentă vegetală semnificativă, dar cremos și condimentat, am putea asocia un vin alb, cu o corpolentă medie, lejer baricat. Un Chardonnay, poate chiar o Fetească Regală. Când asociem carnea de miel, ar trebui să ținem cont și de modul de preparare al acesteia. Cotletele de berbecuț făcute medium stau bine în compania vinurilor roșii mai lejere, precum Pinot Noir, în timp ce friptura din pulpă face față unui Cabernet Sauvignon. Dacă vorbim de miel la cuptor gătit mai mult timp, putem să mizăm pe o Fetească Neagră sau un Primitivo. Succesul unei cine reușite poate să stea și în plăcerea descoperirii! A unui vin nou, a unui gust nou, a unei combinații de gusturi. Așa că încurajez pe oricine își dorește să experimenteze cu spumante, cu vinuri dulci, cu vinuri roze, albe sau roșii, deopotrivă." - acestea sunt recomandările lui Valentin Ceafalău, unul dintre experții parteneri Unvinpezi.ro.

Vinurile recomandate pentru aperitiv: drobul de miel și ouăle roșii

Ouăle roșii, drobul de miel, brânzeturile, verdețurile cer vinuri proaspete și savuroase. Vinurile albe seci sau demiseci pot fi o variantă foarte bună pentru că ele scot în evidență cel mai bine gustul aperitivelor de Paște.

Poți alege de pe Unvinpezi.ro Cuvee Petit 2022 de la Crama Avincis, un vin alb sec cu arome de fructe exotice, grapefruit și iarbă proaspăt cosită sau Rusalca Alba 2022, un cupaj din patru soiuri albe (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling Italian și Pinot Gris).

Vinuri recomandate de specialiști pentru preparatele tradiționale de Paște


Vinurile recomandate pentru friptura de miel

Friptura de miel merge perfect cu vinul roșu, asta știm deja. Carnea de miel fiind ceva mai grasă, avem nevoie de un vin roșu sec, mai dens, cu arome complexe, care să complimenteze gustul cărnii de miel gătită de Paște cu tot felul de mirodenii și plante aromatice.

Poți alege o Feteasca Neagra 2019, crama La Migdali, un vin solid construit care se remarcă prin aromele de cireșe negre, mure, coacăze, pudra de cacao și vanilie. O altă variantă potrivită pentru friptura de miel este Poggio Nicchiaia Chianti 2017, un Sangiovese cu taninuri bine definite și arome de fructe rosii, piper si lemn dulce.

Vinuri recomandate de specialiști pentru preparatele tradiționale de Paște

Vinuri recomandate pentru desert: pască și cozonac

Tradiționala pască sau celelalte deserturi pe care le punem pe masă de Paște cer vinuri spumante cu note exuberante, ușor dulcege sau vinuri roze proaspete, cu arome fructate.

O alegere excelentă pentru pască, cozonac, panettone sau tort ar fi Cava Ventura Primer Rose Extra Dry de la Pere Ventura, un spumant elegant și spectaculos cu note de fructe de pădure, căpșuni și dulceață sau Cava Tresor. Un alt vin de pus pe lista ta este si Adeodatus Rose 2021, un cupaj de mai multe soiuri vinificate printre care Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Pinot Gris sau Traminer roz cu arome de cirese, zmeura si prune.

Vinuri recomandate de specialiști pentru preparatele tradiționale de Paște


Vinurile alese îți vor desăvârși masa de Paște și, în plus, vor însufleți atmosfera. Intră acum în magazinul Unvinpezi.ro și pune-ți în coș preferatele, vinuri potrivite preparatelor tradiționale. În plus, în această perioadă te bucuri și de reducerile de Paște de până la 30%, un motiv în plus pentru a pune pe masă de sărbătoare cât mai multe vinuri bune.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin