Vladimir Cohn, fost acționar la Dinamo, își vinde afacerea cu hârtie către grupul britanic DS Smith pentru 208 milioane euro. O afacere pe piață din 1852, cu baze puse și de cărturarul George Barițiu

Vladimir Cohn, fost acționar la Dinamo, își vinde afacerea cu hârtie către grupul britanic DS Smith pentru 208 milioane euro. O afacere pe piață din 1852, cu baze puse și de cărturarul George Barițiu

Omul de afaceri Vladimir Cohn vinde Ecopaper Zărnești și Ecopack Ghimbav către grupul britanic DS Smith cu 208 milioane euro.

Suma de 208 milioane de euro include datoriile celor două companii românești și va fi asigurată din lichidități existente și facilități de creditare, precum și din acțiuni DS Smith în valoare de 35 milioane de euro acordate vânzătorilor.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Tranzacția este preconizată să se încheie în cel de-al treilea trimestru al anului financiar, sub rezerva aprobării din partea Consiliului Concurenței și a altor condiții obișnuite de încheiere a unei tranzacții.

FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de \ CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de "Regele Puiului", au fost preluate de compania agricolă Vitall

DS Smith este unul dintre principalii furnizori de ambalaje din carton ondulat și materiale plastice, cu activități în 37 de țări și având aproximativ 27.000 de angajați.

Compania vrea să își extindă astfel prezența în Europa de Est.

Britanicii au deja o filială la Timișoara. Cu 227 angajați, britanicii au avut anul trecut, în România, afaceri de 121,3 milioane lei, dar o pierdere de 610.763 lei, după un profit net de 1,1 milioane lei în 2015.

Ecopaper, cu sediul în Zărnești (județul Brașov), este deținut de producătorul de ambalaje de carton Ecopack din Ghimbav, controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn.

Afacerea este pe piață din 1852, când bazele fabricii de hârtie au fost puse de negustorii de la Casele de Comerț din Brașov, printre care si cărturarul George Barițiu. La 1 septembrie 1948 a fost naționalizată și comasată cu o altă fabrică, apărând astfel Fabrica de celuloză și hârtie „Nicolae Bălcescu” Zărnești.

FOTO Parteneriat pentru vânzarea de covoare Pierre Cardin către români. Ținta: peste 25.000 metri pătrați vânduți în 1 an CITEȘTE ȘI FOTO Parteneriat pentru vânzarea de covoare Pierre Cardin către români. Ținta: peste 25.000 metri pătrați vânduți în 1 an

După Revoluție, în 1990, a fost înființată firma Celohart, prin preluarea întregului patrimoniu al Combinatului de Celuloză și Hârtie Zărnești, privatizată în 2001. Un an mai târziu, denumirea firmei a fost schimbată din Celohart în EcoPaper.

Astăzi, fabrica este printre marii jucători pe piața de carton ondulat, alături de Ecopack, Ambro Suceava, Vrancart Adjud, VPK Packaging, Rondocarton sau Dunapack.

Anul trecut, afacerile Ecopaper, cu 198 de angajați, au ajuns la 151,5 milioane lei, cu un profit net de 2,2 milioane lei.

Vladimir Cohn a fost și acționar al clubului de fotbal Dinamo București, în perioada 1997-2007.

viewscnt
Afla mai multe despre
ecopaper
credit
unicredit bank