Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele nouă luni față de perioada similară din 2019 atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,7%, respectiv cu 1,4%, a anunțat joi Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2019 a înregistrat o creștere cu 1,7% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,8%) și vânzărilor de produse nealimentare (+3,9%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,4%", arată datele INS.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2019, a înregistrat o creștere cu 1,4% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,8%) și vânzărilor de produse nealimentare (+3,5%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,4%, scrie News.ro.

WhatsApp lansează o nouă funcție pentru protejarea informațiilor CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează o nouă funcție pentru protejarea informațiilor

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu, cu 0,4%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+5,3%). Scăderi au înregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-3,1%) și vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-3%).

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,7% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+2,8%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna septembrie 2019 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 4,6% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+11,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,8%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,2%.

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna septembrie 2019 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 3,5% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+9,7%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,6%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializatea scăzut cu 5%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt
Afla mai multe despre
comerț cu amănuntul
ins