Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele 10 luni din acest an față de perioada corespunzătoare din 2022 atât ca serie brută, cu 2,0%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,2%, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News

Profit News TV va organiza, pe 7 decembrie, Maratonul de Retail

Evoluția pe serie brută din primele 10 luni a avut loc datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,7%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,4%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,6%, scrie Agerpres.

GALERIE FOTO Florin Cîțu a ajuns la DNA CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Florin Cîțu a ajuns la DNA

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 2,2%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,2%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 1,3%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,9%), vânzările de produse nealimentare (+1,2%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 0,9%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,2%) și la vânzările de produse nealimentare (+0,8%).

Carne de pui retrasă de la vânzare din cauza contaminării cu Salmonella. LISTA magazinelor în care a fost vândută CITEȘTE ȘI Carne de pui retrasă de la vânzare din cauza contaminării cu Salmonella. LISTA magazinelor în care a fost vândută

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 1,8%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,0%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,0%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 1,4%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,5%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,7%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,3%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
comert