Votca rusească, retrasă din magazine în Finlanda

Votca rusească, retrasă din magazine în Finlanda
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2022

Societatea publică care deține monopolul vânzării cu amănuntul a băuturilor alcoolice în Finlanda, Alko, a anunțat că a retras toate băuturile rusești de pe rafturile magazinelor sale în urma invaziei Rusiei în Ucraina, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Alko, în calitate de operator responsabil, va suspenda vânzarea produselor rusești din gama sa în magazin și online începând de luni, 28 februarie'', a precizat compania într-un comunicat.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

''Situația în Ucraina este șocantă, iar noi am tratat-o cu seriozitate'', a precizat pentru AFP Anu Koskinen, purtător de cuvânt al grupului, care oferă peste 11.000 de produse, aproximativ 30 dintre acestea fiind de producție rusească, în special votcă, scrie Agerpres.

O măsură simbolică, decizia, care afectează 0,1% din cifra de afaceri a Alko, a fost luată în semn de solidaritate cu Ucraina după ce și alte companii finlandeze, cum este S-Group, care reunește numeroase mărci, a retras de pe rafturi circa 50 de produse.

Recent, magazinele canadiene de băuturi alcoolice au decis să retragă de pe rafturile lor vodca rusească și alte băuturi alcoolice produse din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
votca
finlanda