VTEX, furnizor global de soluții ecommerce în cloud achiziționează platforma de comerț electronic UniteU. Compania anunță investiții de 1 milion de euro în România

VTEX, furnizor global de soluții ecommerce în cloud achiziționează platforma de comerț electronic UniteU. Compania anunță investiții de 1 milion de euro în România
scris 28 ian 2019

VTEX, furnizor global de soluții eCommerce în cloud pentru companii mari și una dintre cele mai importante platforme eCommerce din lume, achiziționează platforma de comerț electronic UniteU, ca parte a strategiei de a extindere la nivel mondial.

În urmă cu 4 luni, compania a deschis un birou în România România. Planurile VTEX pentru România includ 10 noi clienți anul acesta, extinderea echipei și investiții de un milion de dolari în următorii doi ani.

Achiziția UniteU consolidează  prezența VTEX pe piața de comerț electronic. 

Producătorul Algocalmin își consolidează prezența pe piața europeană printr-o investiție de 30 milioane euro CITEȘTE ȘI Producătorul Algocalmin își consolidează prezența pe piața europeană printr-o investiție de 30 milioane euro

VTEX se concentrează în continuare pe furnizarea unei platforme de eCommerce în cloud de tipul Software as a Service, destinată brandurilor și retailerilor cu vânzări online între 10 și 300 de milioane de dolari.

Fondată în 1999, ca o platformă de tip CRM în sistem SaaS, VTEX s-a transformat în furnizor de soluții ecommerce. 

În prezent, compania VTEX este prezentă în 6 țări din Europa: Germania, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Polonia și România. VTEX  vizează creșterea prezenței în regiune în următoarea perioadă, deschiderea biroului din România accelerând extinderea în Europa Centrală și de Est.

Compania estimează că, în 2022, 20% din veniturile totale  vor fi generate în Europa.

La nivel global, soluția VTEX este implementată în peste 3.000 de magazine online, din 25 de țări.

În România, VTEX a finalizat trei proiecte: pentru F64, Miniprix și Dacris, targetul fiind de 10 clienți în următoarele 12 luni și de 50 de clienți în următorii 4 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
vtex
uniteu
comert electronic