Walmart și Hugo Boss investigate pentru acuzații de utilizare a muncii forțate în lanțurile lor de aprovizionare

Walmart și Hugo Boss investigate pentru acuzații de utilizare a muncii forțate în lanțurile lor de aprovizionare
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2023

Organismul de supraveghere al eticii corporative din Canada a anunțat joi investigații asupra unităților canadiene ale Walmart și Hugo Boss, pentru acuzații de folosire a muncii forțate uigure în lanțurile de aprovizionare și operațiunile lor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ombudsmanul canadian pentru întreprindere responsabilă (CORE) a declarat că a publicat un raport inițial de evaluare, după plângerile depuse de o coaliție de 28 de organizații ale societății civile, în iunie 2022, scrie News.ro.

Platforma Explorado - explozie a pierderii. Explicația companiei CITEȘTE ȘI Platforma Explorado - explozie a pierderii. Explicația companiei

CORE va investiga, de asemenea, unitatea canadiană a firmei de modă Diesel, care este deținută de OTB, din Italia.

Instituția a lansat deja investigații privind Nike Canada, Dynasty Gold și Ralph Lauren.

”Deoarece medierea între părți nu este în prezent o opțiune, vom lansa investigații asupra acuzațiilor prezentate în aceste rapoarte”, a declarat Sheri Meyerhoffer, Avocatul Poporului CORE, într-un comunicat.

CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus

Niciuna dintre cele trei companii nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii. CORE a spus că toate trei au negat acuzațiile.

În martie, un comitet al ONU a declarat că este îngrijorat de modul în care China a tratat minoritatea sa musulmană, inclusiv utilizarea muncii forțate împotriva uigurilor. China neagă acuzațiile.

CORE a fost creat în 2019, pentru a monitoriza și investiga încălcările drepturilor omului, în principal de către companiile canadiene de îmbrăcăminte, minerit și petrol și gaze care operează în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
walmart
hugo boss