Zeci de mii de români s-au jucat pe simularea de manageri de magazin

Zeci de mii de români s-au jucat pe simularea de manageri de magazin

Sursa foto: Robert Kneschke / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2017

Aproape 55.000 de români au descărcat într-o lună și jumătate aplicația care-i provoacă să fie manageri de magazin al companiei Lidl.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aplicația pentru dispozitive mobile lansată în România la finalul lunii iunie, care îi provoacă pe utilizatori să preia rolul unui manager de magazin, My Lidl Shop, a înregistrat aproape 55.000 de descărcări, cel mai mare număr din șase state europene, în condițiile în care a fost folosită de mulți adulți, deși a fost creată în mod special pentru a fi utilizată de copiii cu vârsta de peste șase ani, a declarat, pentru News.ro, director de comunicare și CSR (responsabilitate socială) al Lidl România, Cristina Hanganu.

În afară de România, aplicația a fost lansată și în Portugalia, Grecia, Slovacia, Lituania și Cehia. La numărul de descărcări, România a întrecut și țara-pilot pentru această aplicație, Portugalia. Mulți adulți au ales să descarce aplicația, deși ea a fost dezvoltată în special pentru copii, a afirmat Hanganu. ”Deși aplicația a fost creată în special pentru a fi utilizată de copiii cu vârsta de peste șase ani, ca un instrument de educație privind administrarea unui magazin, dar și ca tool (instrument – n.r.) pentru părinți, atunci când merg cu cei mici la cumpărături, foarte multi adulți au devenit utilizatori”, a afirmat Hanganu.

Ouă retrase din magazine din Europa din cauza contaminării cu insecticid; în Olanda, substanța ar proveni din România CITEȘTE ȘI Ouă retrase din magazine din Europa din cauza contaminării cu insecticid; în Olanda, substanța ar proveni din România

Numărul descărcărilor pe dispozitivele cu Android, în jur de 40.000, este de circa cinci mai mai mare decât în cazul dispozitivelor cu iOS. Din rolul virtual de manager, utilizatorii trebuie să coordoneze eficient activitatea unui magazin, să înțeleagă preferințele și nevoile fiecărui client și să coordoneze angajații.

În plus, ei au atribuții în gestionarea veniturilor, aprovizionarea și modernizarea rafturilor și a altor funcționalități, asigurarea unei game variate de produse. Totodată, ajunși în magazinele Lidl, utilizatorii pot debloca recompense bonus dacă scanează anumite produse la raft.

Lidl este al treilea clasat în topul retailerilor activi în România, din punct de vedere al cifrei de afaceri înregistrate anul trecut, după Kaufland și Carrefour. Retailerul a ajuns în 2016 la o cifră de afaceri de 5,57 miliarde de lei (1,24 miliarde de euro) în România, în creștere cu 18% față de 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
magazin
kaufland
carrefour
retail