Revolut vrea să strângă 500 de milioane dolari anul viitor pentru a-și finanța expansiunea globală

Revolut vrea să strângă 500 de milioane dolari anul viitor pentru a-și finanța expansiunea globală
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2019

Platforma financiară londoneză Revolut poartă discuții cu investitorii pentru a strânge cel puțin 500 milioane dolari anul viitor, în ideea de a-și finanța expansiune globală a personalului și intrarea pe piețe precum SUA și Japonia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Vrem să strângem cel puțin 500 milioane de dolari și, posibil, ulterior, până la un miliard de dolari sub formă de datorii convertibile", a declarat directorul general și co-fondatorul Nikolay Storonsky într-un interviu acordat marți Reuters. "Am făcut o companie de marketing în rândul investitorilor și o vom continua, astfel că sperăm că peste câteva luni vom finaliza strângerea de fonduri", a adăugat Storonsky.

2.000 de companii cu capital românesc și străin reunite în Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării cer respectarea libertății economice CITEȘTE ȘI 2.000 de companii cu capital românesc și străin reunite în Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării cer respectarea libertății economice

Revolut a înregistrat un ritm de creștere puternic de la lansarea sa în 2015 și în prezent se laudă cu peste opt milioane de utilizatori. În paralel, platforma a demarat un proces de expansiune globală care prevede lansarea pe piețele din SUA și Singapore în acest an, precum și extinderea parteneriatelor cu firmele de plăți Visa și Mastercard, scrie Agerpres.

Storonsky a subliniat că Revolut urmează să își extindă personalul cu 5.000 de angajați până la finele lui 2020 de la 1.800 în prezent. "În prezent, petrec aproximativ 60% din timpul meu făcând angajări", a dezvăluit Storonsky.

În 2018, pierderile nete înregistrate de Revolut s-au dublat până la 33 de milioane lire sterline, dar veniturile au crescut de la 13 până la 58 de milioane lire sterline, după ce compania a investit semnificativ în dezvoltarea sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
carduri
platforma financiara