SEC a întrebat Tesla dacă vrea cu adevărat să plece de la bursă; analiștii sunt sceptici că planul poate reuși

SEC a întrebat Tesla dacă vrea cu adevărat să plece de la bursă; analiștii sunt sceptici că planul poate reuși
scris 9 aug 2018

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare ar fi întrebat Tesla dacă afirmațiile făcute de Elon Musk referitoare la retragerea companiei de la bursă sunt adevărate și care este motivul pentru care anunțul a fost făcut pe Twitter, potrivit unor surse citate de Dow Jones, în timp ce analiștii de pe Wall Street și-au exprimat scepticismul că Musk poate atrage finanțarea necesară pentru reușita acestui plan.

Musk a șocat piața, marți, anunțând pe Twitter că se gândește să retragă Tesla de la bursă, la prețul de 420 de dolari pe acțiune, arată news.ro.

Acțiunile Tesla au evoluat în ușoară scădere, miercuri, după ce marți au închis în creștere cu 11%, la 379,57 dolari pe unitate.

”Având în vedere procesul haotic al anunțului din după-amiaza trecută, impresia noastră inițială a fost că Elon Musk a făcut public planul fără că se consulte cu board-ul directorilor sau cu acționarii majoritari”, au scris analiștii Bernstein într-o notă intitulată “Going private? Who knows... does Elon?” (Trecerea în privat? Cine știe...Elon știe?”), potrivit Reuters.

Majoritatea analiștilor sunt sceptici, dar unii au spus că acordul s-ar putea materializa dacă Musk va reuși să atragă finanțarea. Compania are deja o investiție de 2 miliarde de dolari din partea fondului suveran de investiții al Arabiei Saudite, precum și din partea Tencent, care a cumpărat o participație de 5% în 2017.

Retragerea Tesla de la bursă l-ar scoate pe Musk din arena publică și l-ar feri de critici. Musk deține o participație de 20% la producătorul de automobile electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
musk