Serviciile către companii au accelerat

Serviciile către companii au accelerat
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2019

Afacerile din sectorul serviciilor, prestate în principal către companii, au crescut în iulie cu 9,5%, serie brută, față de aceași lună a anului trecut, ritm crescut față de cel din luna precedentă, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iunie, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut cu 7,3%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

În iulie, față de aceeași lună a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută, cu 9,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,1%.

Startup-urile generează 10% din veniturile giganților din zona de tehnologie CITEȘTE ȘI Startup-urile generează 10% din veniturile giganților din zona de tehnologie

Creșterea a fost susținută de evoluția cifrei de afaceri din activitățile de servicii informatice și în tehnologia informației (+21,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+12,5%), activitățile de transporturi (+6,1%) și activitățile de comunicații (+3,1%).

Activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare și transmitere de programe au scăzut cu 9,7%.

În primele 7 luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 13%.

viewscnt
Afla mai multe despre
servicii companii
ins