Indicele ROBOR la 3 luni a crecut

Indicele ROBOR la 3 luni a crecut
scris 16 sep 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat luni la 3,06%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Vineri, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 3,05%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a crescut de la 3,13% la 3,14%.

O dispariție veche de câteva zeci de ani a fost rezolvată cu Google Earth CITEȘTE ȘI O dispariție veche de câteva zeci de ani a fost rezolvată cu Google Earth

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr