Siemens a raportat rezultatele peste așteptări în primul trimestru fiscal și și-a majorat estimările pentru întregul an

Siemens a raportat rezultatele peste așteptări în primul trimestru fiscal și și-a majorat estimările pentru întregul an
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2023

Siemens a raportat un profit trimestrial peste așteptări la divizia sa industrială și și-a majorat estimările privind vânzările și profitul pentru întregul an, impulsionate de un început puternic al anului său fiscal 2023, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul de trenuri și software industrial a raportat un profit la divizia sa industrială de 2,7 miliarde de euro (2,90 miliarde de dolari), în primul trimestru fiscal încheiat la sfârșitul lui decembrie, depășind previziunile de 2,50 miliarde de euro într-un consens adunat de companie din prognoze ale analiștilor, scrie News.ro.

ANAF scoate la vânzare apartamente și bijuterii CITEȘTE ȘI ANAF scoate la vânzare apartamente și bijuterii

Directorul general, Roland Busch, a declarat că grupul a avut cel mai bun început al său de an fiscal, ajutat de comenzile record, care a ajuns la un nivel record de 102 miliarde de euro.

”Registrul nostru de comenzi, atât în privința calității cât și a cantității, împreună cu capacitățile puternice de execuție din cadrul echipei Siemens, oferă încredere pentru îmbunătățirea perspectivelor noastre pentru anul fiscal 2023”, a spus Busch într-un comunicat.

La fel ca și alte companii industriale, Siemens a înregistrat o creștere mare a comenzilor anul trecut, pe măsură ce clienții și-au prezentat comenzile pentru a evita întreruperile lanțului de aprovizionare cauzate de lanțurile logistice deteriorate și de lipsa de piese cheie, cum ar fi cipurile.

Preanunțând rezultatele, care urmau să fie publicate joi, Siemens a spus că acum se așteaptă la o creștere a veniturilor pe tot anul de 7% până la 10%.

Anterior, se așteptase la o creștere de la 6% la 9%.

De asemenea, grupul a îmbunătățit estimările privind profitul, spunând că se așteaptă la câștiguri de bază pe acțiune între 8,90 și 9,40 euro, în creștere de la estimările de 8,70-9,2 euro, publicate în noiembrie anul trecut.

O mare parte din creștere este de așteptat să vină din industriile digitale - afacerea de automatizare a fabricilor a Siemens.

Smart Infrastructure - care realizează produse pentru automatizarea și controlul clădirilor - și-a crescut, de asemenea, recomandările privind vânzările și marja de profit.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
afaceri