Societatea Națională a Sării își crește puternic profitul înainte de oferta publică

Societatea Națională a Sării își crește puternic profitul înainte de oferta publică
scris 2 mar 2023

Societatea Națională a Sării (Salrom) a realizat anul trecut un profit net de 141,7 milioane lei, în creștere cu 135,4% față de 2021, arată raportul anual al Fondului Proprietatea (FP), acționar minoritar al companiei, care deține 49% din acțiunile Salrom.

Salrom este singurul producător de sare din România și are aproximativ 1.500 de angajați, scrie News.ro.

EXCLUSIV MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, cumpără o agenție de turism. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, cumpără o agenție de turism. "Vrem să construim o companie mare, cu vânzări de zeci de milioane de euro anual."

Veniturile operaționale s-au majorat cu 39%, la 521 milioane lei.

În ianuarie 2023, acționarii au aprobat relansarea procesului de selecție pentru membrii consiliului de administrație conform OUG nr. 109/2011, procesul de selecție fiind condus la nivelul Ministerului Economiei.

În data de 5 iulie 2021, AGA a Salrom a aprobat în principiu listarea companiei la BVB printr-o ofertă publică a acțiunilor societății deținute de Fond. În data de 27 iulie 2022 Guvernul a aprobat un Memorandum care susține listarea Salrom printr-o ofertă publică a acțiunilor companiei deținute de Fond, ceea ce reprezintă o etapă cheie în procesul de listare a companiei. Aprobarea este o evoluție pozitivă, deoarece permite Fondului să exploreze opțiuni cu privire la o potențială vânzare totală sau parțială a participației sale în companie.

Fondul și Salrom continuă să se pregătească pentru o ofertă publică inițială în cursul anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
sare
salrom