Societatea Națională a Sării își crește puternic profitul înainte de oferta publică

Societatea Națională a Sării își crește puternic profitul înainte de oferta publică
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2023

Societatea Națională a Sării (Salrom) a realizat anul trecut un profit net de 141,7 milioane lei, în creștere cu 135,4% față de 2021, arată raportul anual al Fondului Proprietatea (FP), acționar minoritar al companiei, care deține 49% din acțiunile Salrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Salrom este singurul producător de sare din România și are aproximativ 1.500 de angajați, scrie News.ro.

EXCLUSIV MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, cumpără o agenție de turism. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, cumpără o agenție de turism. "Vrem să construim o companie mare, cu vânzări de zeci de milioane de euro anual."

Veniturile operaționale s-au majorat cu 39%, la 521 milioane lei.

În ianuarie 2023, acționarii au aprobat relansarea procesului de selecție pentru membrii consiliului de administrație conform OUG nr. 109/2011, procesul de selecție fiind condus la nivelul Ministerului Economiei.

În data de 5 iulie 2021, AGA a Salrom a aprobat în principiu listarea companiei la BVB printr-o ofertă publică a acțiunilor societății deținute de Fond. În data de 27 iulie 2022 Guvernul a aprobat un Memorandum care susține listarea Salrom printr-o ofertă publică a acțiunilor companiei deținute de Fond, ceea ce reprezintă o etapă cheie în procesul de listare a companiei. Aprobarea este o evoluție pozitivă, deoarece permite Fondului să exploreze opțiuni cu privire la o potențială vânzare totală sau parțială a participației sale în companie.

Fondul și Salrom continuă să se pregătească pentru o ofertă publică inițială în cursul anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
sare
salrom