SoftBank Group va obține 34,1 miliarde de dolari prin reducerea participației deținute la Alibaba Group Holding

SoftBank Group va obține 34,1 miliarde de dolari prin reducerea participației deținute la Alibaba Group Holding
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2022

SoftBank Group a anunțat că va înregistra un câștig de 34,1 miliarde de dolari prin reducerea participației deținute la Alibaba Group Holding, uriașul grup de investiții dorind să își îmbunătățească rezervele financiare, în contextul condițiilor dificile de pe piața de capital, transminte Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania japoneză își va reduce participația la retailerul online Alibaba la 14,6%, de la 23,7%, prin decontarea contractelor forward preplătite, scrie News.ro.

FOTO Compania germană EMZ Hanauer, furnizor pentru giganți globali, a lansat construcția unei fabrici în România, investiție de aproape 73 milioane lei pentru care a cerut și ajutor de stat CITEȘTE ȘI FOTO Compania germană EMZ Hanauer, furnizor pentru giganți globali, a lansat construcția unei fabrici în România, investiție de aproape 73 milioane lei pentru care a cerut și ajutor de stat

SoftBank a înregistrat o pierdere de 50 de miliarde de dolari la filiala sa de investiții Vision Fund, în prima jumătate a anului, din cauza evoluției negative a plasamentelor sale în acțiuni ale companiilor de tehnologie.

Directorul general Masayoshi Son al SoftBank a promis că va reduce în continuare activitatea de investiții și va reduce costurile.

Prin decontarea contractelor pentru acțiuni Alibaba, SoftBank ”va putea elimina preocupările cu privire la viitoarele ieșiri de numerar și, în plus, va reduce costurile asociate cu aceste contracte forward plătite în avans”, se spune într-o declarație depusă la autoritățile de reglementare.

În anul 2000, Son a cumpărat acțiuni Alibaba în valoare de 20 de milioane de dolari, iar dezvoltarea companiei chineze, care a devenit una dintre cele mai mari companii de comerț electronic din lume, a ajutat SoftBank să-și perfecționeze imaginea de investitor în sectorul tehnologiei.

Însă capitalizarea de piață a Alibaba a scăzut cu peste două treimi, față de maximele de la sfârșitul anului 2020, compania fiind afectată de măsurile Beijingului de reglementare mai strictă a sectorului tehnologic, care au inclus o amendă uriașă pentru Alibaba și controlul asupra imperiului de afaceri al fondatorului Jack Ma.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank group
alibaba group holding