Sogefi, furnizor pentru Ford, Peugeot și Renault, se pregătește să lanseze producția la fabrica din Oradea

Sogefi, furnizor pentru Ford, Peugeot și Renault, se pregătește să lanseze producția la fabrica din Oradea

Fabrica din Oradea. Sursa foto - Sogefi

scris 23 nov 2020

Producătorul de componente auto Sogefi, parte a grupului italian CIR, furnizor pentru Ford, Peugeot și Renault, se pregătește să lanseze producția la fabrica din Oradea, la care lucrările de construcție au fost lansate la începutul anului trecut, inclusiv pe baza unui ajutor de stat, în cuantum de 104 milioane lei, aprobat în 2018.

La acel moment a fost anunțat că Sogefi Suspensions Eastern Europe S.R.L. primește 104 milioane de lei pentru un proiect de investiții care vizează înființarea unei fabrici pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto.

Fabrica este construită în Parcul Industrial I din Oradea, pe o suprafață de 30.000 metri pătrați.

FOTO CONFESIUNI DE AFACERI: Germanul care reface case părăsite din Transilvania și aduce în ele turiști străini CITEȘTE ȘI FOTO CONFESIUNI DE AFACERI: Germanul care reface case părăsite din Transilvania și aduce în ele turiști străini

Ultimele date, anunțate acum de companie, relevă că începutul producției primelor componente a fost fixat pentru luna martie 2021.

Grupul italian CIR are operațiuni în 23 de țări, circa 15.000 de angajați și afaceri anuale de aproximativ 3 miliarde euro.

Grupul mai deține în România fabrica de plăci, tuburi și profile din material plastic Sogefi Air Cooling Argeș.

viewscnt
Afla mai multe despre
sogefi
oradea