Spotify a depus cerere pentru lansarea unei oferte publice inițiale în SUA

Spotify a depus cerere pentru lansarea unei oferte publice inițiale în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2018

Serviciul de streaming muzical Spotify a depus cerere la autoritățile de reglementare americane pentru lansarea unei oferte publice inițiale directe, în prima jumătate a acestui an, care ar permite investitorilor companiei să își marcheze profiturile, a declarat miercuri o sursă apropiată situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă Spotify, care anul trecut a fost evaluată la 19 miliarde de dolari, își va pune planul în aplicare, ar fi prima companie importantă care ar efectua o listare directă, o modalitate neconvențională de a efectua o ofertă publică inițială fără să atragă capital nou, scrie News.ro.

O listare directă elimină în principal necesitatea ca o bancă sau o companie de brokeraj de pe Wall Street să garanteze oferta publică, procedură asociată cu plata unor comisioane numeroase, și ar putea schimba modalitatea în care companiile abordează vânzarea de acțiuni către public.

Un startup israelian care produce carne de pui din celule a atras 3 milioane de dolari, inclusiv de la una dintre marile companii europene din domeniul avicol CITEȘTE ȘI Un startup israelian care produce carne de pui din celule a atras 3 milioane de dolari, inclusiv de la una dintre marile companii europene din domeniul avicol

Înregistrarea solicitării Spotify, care a fost făcută confidențial, a fost dezvăluită inițial de compania de presă Axios.

Spotify este cea mai mare companie de streaming muzical la nivel mondial și concurează în principal cu Apple și Amazon.com.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify