SUA și-au consolidat rolul de principal exportator de arme

SUA și-au consolidat rolul de principal exportator de arme
scris 11 mar 2019

Statele Unite și-au consolidat rolul de principal exportator de arme, furnizând mai mult de o treime din armele vândute la nivel mondial în ultimii cinci ani, relevă cel mai recent raport al Institutului de cercetări în domeniul păcii (SIPRI), dat publicității luni și preluat de dpa.

SIPRI, cu sediul la Stockholm, a calculat că, în intervalul 2014-2018, volumul global al vânzărilor de arme a crescut cu aproape 8% față de perioada 2009-2013, scrie Agerpres.

Exporturile SUA, îndreptate spre cel puțin 98 de țări, au constituit 36% din volumul mondial. 

IKEA pregătește deschiderea magazinului nr 2 din România, cel mai mare din Europa de Sud-Est, și extinde punctele de colectare în țară, confirmând și viitoarea apariție a magazinelor mici CITEȘTE ȘI IKEA pregătește deschiderea magazinului nr 2 din România, cel mai mare din Europa de Sud-Est, și extinde punctele de colectare în țară, confirmând și viitoarea apariție a magazinelor mici

În perioada 2009-2013, exporturile americane au însemnat 30% din totalul la nivel mondial.

Arabia Saudită a constituit cea mai importantă piață de export pentru Statele Unite, cu 20% din total. 

Conform raportului SIPRI, Rusia a fost al doilea exportator de armament, cu aproximativ o cincime din totalul la nivel mondial. Al treilea furnizor mondial de armament a fost Franța, urmată de Germania și de China.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
arme
sua
export