Tehnologia îți schimbă lumea

Tendințe în tehnologie pentru 2018

Tendințe în tehnologie pentru 2018

8 ian 2018

În urmă cu mai bine de 50 de ani, Gordon Moore, fondatorul Intel, publica lucrarea care avea să rămână în istorie ca Legea lui Moore. Acesta spunea, încă din 1965, că la aproximativ doi ani numărul de tranzistori dintr-un circuit integrat se va dubla.

 • La 10 ani de la reinventare, smartphone-ul continuă să impresioneze
  La 10 ani de la reinventare, smartphone-ul continuă să impresioneze
  15 dec 2017

  Pe măsură ce a devenit din ce în ce mai prezent în viața oamenilor, ca orice lucru cu care ne obișnuim în timp, smartphone-ul și-a mai pierdut din puternicul impact pe care l-a avut la început în percepția publică.

 • FOTO De la transport la artă, tehnologia schimbă totul în jurul nostru
  FOTO De la transport la artă, tehnologia schimbă totul în jurul nostru
  31 oct 2017

  Dacă există un numitor comun care poate lega orice domeniu, din orice fel de activitate și din orice colț al lumii, acesta este tehnologia. Este singura constantă, în afară de om, care se regăsește oriunde și care schimbă tot în jurul ei.

 • Internet of Things - tehnologia care va influența totul, de la industrie la vieți personale
  Internet of Things - tehnologia care va influența totul, de la industrie la vieți personale
  17 oct 2017

  Dincolo de nenumărate concepte secundare și abstractizări, Internet of Things nu este decât un pas firesc, un pas înainte, al internetului. Internet of Things înseamnă, în cea mai simplă formă a sa, conectarea la internet a oricărui produs care poate beneficia de pe urma acestei conexiuni.

 • Fabricile viitorului. Cum ajută tehnologiile moderne procesul de producție
  Fabricile viitorului. Cum ajută tehnologiile moderne procesul de producție
  9 aug 2017

  Tehnologia evoluează continuu, indiferent dacă o percepem ca atare sau nu, ori dacă ritmul schimbării este mai lent sau mai alert. La fel, evoluția tehnologică a fost prezentă în fabricile din toate ramurile de când există conceptul de industrie.

 • Ce este, ce poate deveni și cum ne va schimba realitatea augmentată
  Ce este, ce poate deveni și cum ne va schimba realitatea augmentată
  5 iul 2017

  Până în 2021, realitatea augmentată mobilă va fi o industrie care va avea peste un miliard de utilizatori și care va genera venituri de aproximativ 60 de milioane de dolari – susține o cercetare realizată și dată recent publicității de Digi Capital. Și asta în numai patru ani și doar pe nișa mobilă a realității augmentate.

 • Realitatea virtuală pe înțelesul tuturor
  Realitatea virtuală pe înțelesul tuturor
  29 mai 2017

  Imaginația este primul pas către o nouă tehnologie. Oamenii de știință aștern apoi pe hârtie suportul teoretic în așteptarea momentului în care punerea în practică devine posibilă. Timpul dintre baza teoretică și realizarea efectivă este umplut, în cazul ideilor cu adevărat fascinante, de mediatizarea prin cultură – filme, seriale, cărți – care expun ideea publicului larg.

 • Tendințele anului în tehnologie – de la realitate virtuală la asistenți virtuali
  Tendințele anului în tehnologie – de la realitate virtuală la asistenți virtuali
  29 mai 2017

  Fără ca măcar să realizăm de cele mai multe ori, suntem înconjurați de tehnologie în orice clipă și la orice pas. Tot ce folosim într-o zi obișnuită, de la cititul știrilor dimineața pe telefon, până la scările rulante de la metrou, de la mouse la ceasul de la mână – totul este tehnologie.