Televiziunea Română și Discovery Communications au încheiat un acord de sublicențiere a Jocurilor Olimpice

Televiziunea Română și Discovery Communications au încheiat un acord de sublicențiere a Jocurilor Olimpice
scris 9 aug 2017

Televiziunea Română și Discovery Communications au încheiat un acord de sublicențiere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang 2018 și a Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo 2020, urmând ca evenimentele să fie transmise de TVR și de Eurosport.

Parteneriatul asigură o experiență completă a Jocurilor Olimpice pentru toți telespectatorii prin canale TV free-to-air, pay-TV, în mediul digital și pe dispozitivele mobile, informează TVR.

În baza acestui acord, Televiziunea Română va sublicenția în exclusivitate de la Discovery Communications drepturile TV free-to-air ale Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 și ale Jocurilor Olimpice de Vară 2020, pentru canalele lineare și non-lineare, scrie News.ro.

De asemenea, tot în regim exclusiv, pachetul conține și drepturi digitale pentru o selecție de programe din conținutul difuzat pe canalele TVR în regim ”catch-up” (servicul video în reluare la cerere).

EXCLUSIV Poșta Română introduce plata cu cardul bancar la ghișeu. Din 2018 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Poșta Română introduce plata cu cardul bancar la ghișeu. Din 2018

Pachetul achizițonat include și drepturi radio, drepturi pentru conținut de știri și pentru clipuri în format scurt ce vor fi difuzate pe canalele și pe platformele digitale TVR fără a fi în regim exclusiv.

”Difuzarea Jocurilor Olimpice reprezintă o tradiție pentru TVR și ne bucurăm că o putem continua. Promovarea spiritului olimpic și susținerea atleților români sunt parte din misiunea noastră. Publicul din România este pasionat de sport, astfel că ne dorim să oferim cele mai bune competiții sportive internaționale”, a spus Irina Radu, Președinte-Director General al TVR.

Eurosport își păstrează dreptul de a transmite pentru telespectatorii români orice moment al Jocurilor Olimpice, oferind telespectatorilor în direct și la cererere întreceri sportive, astfel încât să nu rateze niciun moment al competiției olimpice, indiferent dacă urmăresc canalele TV, streaming-ul pe telefonul mobil, pe tabletă sau online pe Eurosport Player.

Transmisiunile vor cuprinde peste 100 de evenimente în direct sau la cerere, asigurând acces pentru orice dispozitiv, în orice moment.

Discovery Communications deține drepturile multimedia exclusive în 50 de țări și teritorii din Europa pentru edițiile Jocurilor Olimpice din 2018 până în 2024, așa cum a anunțat împreună cu Comitetul Internațional Olimpic în iunie 2015. Până în acest moment au fost încheiate 21 de acorduri de sublicențiere, prin parteneriatele formate cu televiziunile publice din Armenia (APT), Austria (ÖRF), Bielorusia (Belarus National State Broadcasting), Croația (HRT), Republica Cehă (Ceska Televize), Estonia (Eesti Meedia), Finlanda (YLE), Georgia (Georgian Public Broadcasting), Kosovo (RTK), Islanda (RÚV), Irlanda (RTE), Letonia (Latvijas Televīzija), Lituania (Lietuvos Olimpinis Fondas), Olanda (NOS), Polonia (Telewizja Polska), Slovenia (RTV Slovenija), Slovacia (RTVS) Ungaria (MTVA). Elveția (SRG SSR) și Marea Britanie (BBC).

viewscnt
Afla mai multe despre
televiziunea romana
discovery communications
jocurile olimpice