Tokero abordează un nou model de conducere

Tokero abordează un nou model de conducere

Sabin Simionescu

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2022

Compania Tokero, platformă de tranzacționare cu criptomonede, abordează un nou model de conducere și o nouă structură organizațională la nivel de business.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După deschiderea celei de-a doua runde de finanțare, ce include o componentă de community până pe 24 noiembrie, și după începerea demersurilor pentru listarea la bursă, Tokero se află în plină creștere și expansiune, procese care generează în mod firesc crearea unor noi structuri de funcționare.

Platforma cripto FTX suspendă tranzacțiile și retragerile și mută activele într-un ”portofel rece”, după un posibil atac al unor hackeri CITEȘTE ȘI Platforma cripto FTX suspendă tranzacțiile și retragerile și mută activele într-un ”portofel rece”, după un posibil atac al unor hackeri

„Domeniul Crypto a schimbat radical modul de abordare în business, iar procedurile și tehnicile pe care le respectăm cu sfințenie în afacerile normale pot stagna un astfel de business diferit. Odată cu oportunitățile de creștere ale companiilor, apare și nevoia de creare a unor noi structuri, atât la nivel de execuție, cât și la nivel managerial. Această abordare a fost adoptată și în cazul grupului TOKERO care, începând de acum, aplică modelul de Co-CEO în structura sa organizatorică. Această poziție va fi ocupată de Sabin Simionescu căruia, pe lângă funcția de cofondator, i se datorează conceperea și dezvoltarea tehnică a businessului, experiență dublată de cunoștințe și implementare în aproape toate domeniile care țin atât de business în sine, cât și de domeniul crypto”, anunță Marius Morra, Co-CEO și Co-Fondator Tokero.

Acesta precizează, de asemenea, că modelul și conceptul pe care le abordează TOKERO nu sunt noi, „de exemplu, Bitpanda, un unicorn austriac, din același domeniu de activitate, are doi directori generali. Sau, la nivel local, un exemplu relevant ar fi One United Properties, o companie bine-cunoscută din România și listată la bursă, care a adoptat același model, având doi Co-CEO în structura organizatorică. Pe măsură ce afacerile evoluează și se redefinesc, structurile organizaționale tradiționale trebuie să evolueze și ele”, declară Marius Morra.
Cu o experiență de peste 20 de ani în programare și peste 12 ani în antreprenoriat, Sabin Simionescu definește modelul său de carieră drept full-stack business-developer. Acum, atât Co-Founder, cât și Co-CEO al TOKERO, platformă ale cărei prime trei versiuni au fost scrise și implementate de el în proporție de peste 90%, Sabin are combinația ideală de skill-uri și autoritate pentru a duce business-ul într-o poziție de brand recunoscut și apreciat la nivel european. Mai ales că unul dintre principalele obiective pentru TOKERO în 2023 este o acțiune de pionierat în România și anume să devină primul exchange crypto românesc care se lansează și internațional, în țări precum Spania, Italia sau Franța, primul pas fiind făcut recent prin deschiderea TOKERO Franța.

Aceasta nu este singura schimbare pe care TOKERO o aduce în cadrul structurii organizaționale. „Odată cu creșterea echipei, sistemul de management clasic trebuie înlocuit. Trecem la o nouă abordare, în care vom construi două echipe: una se va concentra pe creștere, iar cealaltă se va axa pe partea de menținere a calității serviciilor deasupra standardelor industriei. Pentru creșterea accelerată pe care ne-o dorim căutăm oameni cu abordări out-of-the-box, oameni care vor să scrie istorie alături de noi.”, a adaugat Sabin Simionescu.

Pentru anul viitor, Tokero își propune să devină primul exchange crypto care se lansează și internațional, în țări precum Spania, Italia sau Franța, începând în același timp și demersurile pentru listarea la bursă.

Tokero a avut în 2021 o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro și un volum de tranzacții de 75 milioane de euro.

Tokero a avut o primă rundă de finanțare la începutul anului 2021, la o evaluare medie de 5 milioane de euro, și a crescut de 3 ori toți indicatorii, ajungând astfel în prezent la o evaluare de 15 milioane de euro, potrivit estimărilor.

Compania are în acest moment  două linii de business care au generat venituri totale de 2.5 milioane euro în 2021: Exchange-ul de criptomonede și Launchpad-ul prin care lansează proiecte noi, cu multiple listări de succes, precum Humans.AI, BH.network și multipremiata aplicație de Play and Earn, WAM.

În viitorul apropiat, compania intenționează să lanseze propriul token utilitar - TOKERO Token. 

Pentru 2023, compania își propune extinderea internațională, în țări precum Spania, Italia sau Franța. 

Marius Morra și Sabin Simionescu au fondat LDV Exchange în 2017, care a devenit ulterior Tokero.

viewscnt
Afla mai multe despre
tokero
finanțare