Tranzacție - Bittnet Systems cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Global Resolution Experts. Companie nouă pregătită pentru bursă

Tranzacție - Bittnet Systems cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Global Resolution Experts. Companie nouă pregătită pentru bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2021

Grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, cumpără participația majoritară, de 74%, în cadrul Global Resolution Experts (GRX), companie specializată în furnizarea de consultanță în domeniul securității informaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca urmare a semnării tranzacției, Bittnet Group va deține 74% din GRX, în timp ce restul acțiunilor vor fi deținute de către fondatorii companiei.

GRX a fost fondată în anul 2015 de antreprenorii români, Cristian Săndescu și Mihnea Călin. 

În 2022, Bittnet Group va lansa o entitate nouă formată din companiile ISEC și GRX pentru domeniul securității cibernetice și va continua să investească în dezvoltarea portofoliului de servicii și expertiza acestei noi companii. Totodată, grupul își propune ca în cel de-al doilea semestru al anului să listeze noua entitate pe piața AeRO a Bursei de Valori București. În acest sens, în primele trei luni din 2022, Bittnet Group va forma un Comitet Consultativ al noului brand, care va avea misiunea să sprijine conducerea în atingerea obiectivelor de business pentru perioada 2022-2026

În vară, Grupul Bittnet Systems a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al ITPrepared, consultant în implementarea de tehnologii digitale și disruptive, pentru 2,8 milioane de lei.

Aceasta a fost prima tranzacție a Bittnet în domeniul managed services. Managed services reprezintă externalizarea responsabilității pentru menținerea și anticiparea necesității unei game de procese și funcții care au ca scop îmbunătățirea operațiunilor și reducerea cheltuielilor în cadrul unei companii. În sectorul IT&C, cele mai comune managed services sunt legate de conectivitate și lățimea de bandă, monitorizarea rețelei, securitatea informațiilor și recuperarea acestora în caz de dezastru. În afară de gestionarea tradițională a aplicațiilor și a infrastructurii, managed services pot include, de asemenea și servicii de stocare, desktop și comunicații, mobilitate, helpdesk, precum și asistență tehnică.

Anterior a fost anunțat că Grupul Bittnet Systems pregătește noi achiziții - respectiv că vrea să preia 61% în dezvoltatorul de software Nenos Software și 60% în Nonlinear, 70% în compania de securitate cibernetică ISEC Associates, precum și 100% din compania de training IT&C, Computer Learning Center.

Proprietarul Wall Street Journal preia afacerile din România ale firmei de date din industria petrolului OPIS CITEȘTE ȘI Proprietarul Wall Street Journal preia afacerile din România ale firmei de date din industria petrolului OPIS

Cele cinci investiții potențiale  sunt în valoare totală de 16,9 milioane de lei. Sunt pregătite însă și tranzacții M&A pe piața locală și regională cu o valoare cumulată totală de 200 milioane de lei.

Prin preluarea participațiilor majoritate ale Nenos Software SRL și Nonlinear SRL de la Toader Toporau, Grupul își va consolida poziția în divizia de dezvoltare software, pătrunzând totodată în sectorul inteligenței artificiale. În urma tranzacției, Bittnet va deține 61% din Nenos Software, precum și 60% din Nonlinear SRL. În ambele companii, participațiile rămase vor fi deținute de către fondatorul Toader Toporau. Valoarea tranzacției este de 4,85 milioane de lei, jumătate din sumă va fi plătită în numerar și jumătate în acțiuni BNET.

La 5 ani de la achiziționarea de către Microsoft, veniturile anuale ale LinkedIn au depășit pentru prima oară 10 miliarde dolari CITEȘTE ȘI La 5 ani de la achiziționarea de către Microsoft, veniturile anuale ale LinkedIn au depășit pentru prima oară 10 miliarde dolari

Bittnet va prelua, de asemenea, două firme din cadrul Provision Group, o companie cu servicii de securitate cibernetică - ISEC Associates și una de training IT - Computer Learning Center. ISEC Associates este o companie fondată în 2003, specializată în servicii complete de audit de securitate, consultanță și testare. ISEC ajută companiile să identifice, evalueze, securizeze și gestioneze securitatea informațiilor.

Prin achiziționarea ISEC, Bittnet intenționează să își dezvolte poziția pe piața securității cibernetice. Compania nu exclude posibilitatea unor alte achiziții în acest sector pe viitor. În urma tranzacției în valoare de 295.000 lei, sumă care va fi plătită în numerar, Bittnet va deține o participație de 70% în ISEC, în timp ce restul de 30% va fi deținută de fondator, Alexandru Andriescu.

Grad de ocupare de 100% în majoritatea hotelurilor de la mare, în primele două săptămâni din august. Hotelurile all inclusive, cele mai solicitate. Prețul nu mai este principalul criteriu. Tarifele afișate CITEȘTE ȘI Grad de ocupare de 100% în majoritatea hotelurilor de la mare, în primele două săptămâni din august. Hotelurile all inclusive, cele mai solicitate. Prețul nu mai este principalul criteriu. Tarifele afișate

De asemenea, Bittnet intenționează, sub rezerva aprobării de către acționari, să acorde împrumuturi către ISEC sau garanții pentru accesarea de credite în valoare totală de 241.000 euro în următorii doi ani.

Anterior, Bittnet Systems, a preluat 20% din acțiunile unei companii de training în IT din Cehia, DataScript sro, de la Moore Academy. A fost a doua tranzacție transfrontalieră, după ce în martie a preluat 35% din acțiunile Servodata a.s., integrator de soluții IT&C din Cehia, membru în cadrul grupului Moore Cehia.

În 2020, Bittnet a lansat câteva proiecte strategice care au beneficiat de contextul global al pandemiei de COVID-19, cum ar fi inițiativele Work from Home și Business Continuity ale Dendrio, precum și proiectele DevOps Artisans și CTRL+N ale Bittnet Training.

Bittnet își propune în acest an o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane de lei și un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de companiile care s-au alăturat grupului în 2020. 

Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet
logofatu