Tranzacție - Cea mai mare achiziție din istoria Nasdaq

Tranzacție - Cea mai mare achiziție din istoria Nasdaq
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Nasdaq a convenit achiziția firmei de software Adenza, deținută de firma de investiții Thoma Bravo, pentru 10,5 miliarde de dolari, în cea mai mare achiziție de până acum efectuată de operatorul bursei de valori, care își intensifică eforturile de a deveni o companie mai concentrată pe tehnologie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nasdaq, ca și alți operatori bursieri, a efectuat o serie de achiziții pentru a-și diversifica portofoliul de tehnologie și proprietate intelectuală, după ce reglementările din 2005 au deschis piața de tranzacționare a acțiunilor concurenței din partea companiilor de brokeraj, arată news.ro.

Fosta Softvision Cluj, companie preluată de gigantul american Cognizant, a angajat anul trecut peste 200 de persoane. Afacerile se apropie de 700 milioane de lei CITEȘTE ȘI Fosta Softvision Cluj, companie preluată de gigantul american Cognizant, a angajat anul trecut peste 200 de persoane. Afacerile se apropie de 700 milioane de lei

De atunci, Nasdaq a cumpărat proprietarul piețelor nordice OMX, în 2007, pentru 3,7 miliarde de dolari, a cheltuit 1,1 miliarde de dolari pe Bursa Internațională de Valori, în 2016, și a achiziționat firma de software anti-infracționalitate Verafin, în 2020, pentru 2,75 miliarde de dolari.

Software-ul Adenza este folosit în principal de bănci și firmele de brokeraj, iar analiștii au spus că acordul Nasdaq de a cumpăra compania o va ajuta să se diversifice dincolo de rădăcinile sale ca operator de burse de valori.

CONFIRMARE Aegon a vândut operațiunile din România. „Acum ne putem concentra în întregime pe țările și industriile în care putem adăuga cea mai mare valoare.” CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Aegon a vândut operațiunile din România. „Acum ne putem concentra în întregime pe țările și industriile în care putem adăuga cea mai mare valoare.”

Ca parte a tranzacției, Thoma Bravo va obține un pachet de 14,9% din Nasdaq, făcând din firma de capital privat unul dintre cei mai mari acționari ai operatorului de schimb.

Holden Spaht, un managing partner la Thoma Bravo, este de așteptat să fie numit în consiliul de administrație al Nasdaq.

”Întregul aici, ca parte a Nasdaq, valorează mai mult decât suma părților sale - există sinergii de venituri cu Nasdaq, există sinergii de cheltuieli și Nasdaq este un brand global grozav, care cred că va accelera vânzările Adenza”, a spus Spaht într-un interviu.

Acțiunile Nasdaq au scăzut cu aproape 10%, la 52,39 de dolari, deoarece investitorii au văzut tranzacția ca pe un pariu scump.

Activitatea de producție, reluată parțial la Azomureș CITEȘTE ȘI Activitatea de producție, reluată parțial la Azomureș

Nasdaq a evaluat Adenza la aproximativ 31 de ori câștigurile companiei înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) în acest an și atrage fonduri, prin datorii, de aproximativ 5,9 miliarde de dolari pentru a sprijini achiziția.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasdaq
adenza