Tranzacție: Cel mai mare proprietar de depozite din România, CTP, cumpără parcul logistic A1 Bucharest Park

Tranzacție: Cel mai mare proprietar de depozite din România, CTP, cumpără parcul logistic A1 Bucharest Park
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2019

Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România și Europa Centrală și de Est, a achiziționat parcul logistic A1 Bucharest Park, în urma unei tranzacții în valoare de 40 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Proprietatea se află pe autostrada A1, la kilometrul 13. Dezvoltatorul mai deține alte trei parcuri în vecinătatea capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest și CTPark Bucharest Chitila.

Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de către AIC RE și cumpărat de CTP de la Vabeld Group.

A1 Bucharest Park acoperă 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt clădiri logistice, ocupate în totalitate, cu o suprafață închiriabilă de 78.000 mp. Printre chiriașii actuali ai parcului se numără retaileri și companii de transport precum Delamode, Augsburg, Kalapod etc.

EXCLUSIV Berăria H pregătește un nou concept: \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Berăria H pregătește un nou concept: "Nu va fi ceva similar berăriei." Firma intră în clădire de birouri și își completează activitatea cu pâine și prăjituri. Cele mai mari cifre de afaceri și profit de la lansare

”Această achiziție reprezintă o oportunitate importantă de a consolida prezența CTP la km 13, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din România. Cred în capacitatea de dezvoltare a României în ceea ce privește infrastructura și atragerea de noi investiții. Achiziția va permite companiei să acceseze o nouă gamă de chiriași care își doresc să-și extindă operațiunile în România”, spune Remon Vos, CEO al CTP.

”Cel mai nou proiect adăugat în portofoliul CTP se integrează foarte bine cu restul proprietăților noastre de la km 13 de pe autostrada A1 și, de asemenea, susține proiectul nostru de a oferi un nou produs pe piață, respectiv spații mici la standarde ridicate: unități de 1.000 - 3.000 mp, recent construite, de înaltă calitate, care au un consum redus de energie și oferă maximum de confort. Considerăm că întreprinderile mici, unitățile de producție, companiile care au nevoie de un spațiu relativ mic merită să-și dezvolte activitatea în spații decente care să le ofere costuri mici ale utilităților și posibilitatea de a atrage forță de muncă de bună calitate”, a adăugat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Recent, CTP a încheiat un acord de finanțare în valoare totală de 82 milioane euro cu BRD-Groupe Societé Generale și Komerční banka, în cadrul uneia dintre cele mai mari tranzacții financiare de pe piața imobiliară din România, din primul semestru al anului 2019.

BRD Groupe Société Générale S.A. împreună cu filiala cehă a Société Générale, Komerční banka a. s., au acordat o facilitate de credit la termen dezvoltatorului imobiliar CTP pentru a susține investițiile din România ale unuia dintre parcurile sale logistice, CTPark Bucharest West.

Austria, prima țară din UE care interzice complet folosirea glifosatului, un controversat erbicid CITEȘTE ȘI Austria, prima țară din UE care interzice complet folosirea glifosatului, un controversat erbicid

CTP deține în România un portofoliu semnificativ de parcuri industriale de clasă A, inclusiv în București, Arad, Cluj, Timișoara, precum și în alte puncte cheie din țară, însumând o suprafață construită ce depășește 1 milion metri pătrați. Dezvoltatorul a investit aproximativ 500 de milioane de euro în România, de la intrarea sa pe piață, și are în vedere să-și continue planul de dezvoltare.

CTPark Bucharest West este unul din cele mai mari parcuri industriale, nu numai în România, ci și în Europa Centrală și de Est. În prezent, proprietatea cuprinde 400.000 metri pătrați construiți și se are în vedere atingerea unui volum de 1 milion metri pătrați în viitor, având ca obiectiv transformarea României într-un hub logistic în Europa de Est.

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 5 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 90 de puncte strategice, aflate în opt țări.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 1 milion mp suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
komerční banka
brd