Tranzacție: Dedeman a preluat proiectul de birouri The Bridge, în apropierea complexului AFI la care a renunțat anul trecut

Tranzacție: Dedeman a preluat proiectul de birouri The Bridge, în apropierea complexului AFI la care a renunțat anul trecut
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 1 aug 2018

Retailerul de materiale de construcții și amenajări interioare Dedeman, deținut de frații Pavăl, liderul detașat al pieței de bricolaj autohtone și cea mai mare afacere dezvoltată de antreprenori români, a preluat proiectul de birouri The Bridge din București, dezvoltat de Forte Partners.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul The Bridge, realizat pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul, lângă Pasajul Basarab, este evaluat la 145 milioane euro.

Proiectul The Bridge cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 metri pătrați. Prima fază a fost închiriată integral, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire. 

Prima clădire are o suprafață totală de 50.706 metri pătrați și una închiriabilă de peste 36.000 metri pătrați. A doua clădire va avea o suprafață totală de 31.360 metri pătrați, din care spații de birouri închiriabile de 20.191 metri pătrați.

One United Properties, controlată de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, prelungește parteneriatul cu Garanti Bank pentru One Herăstrău Park CITEȘTE ȘI One United Properties, controlată de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, prelungește parteneriatul cu Garanti Bank pentru One Herăstrău Park

Prima fază a proiectului a fost livrată în decembrie anul trecut și a marcat unele dintre cele mai mari tranzacții de închiriere de pe piață – BCR, cu 18.000 metri pătrați și IBM, cu 12.000 metri pătrați.

Pasajul Basarab, în apropierea căruia a fost construit The Bridge, este o zonă care se prefigurează drept noul pol de dezvoltare imobiliară a Bucureștiului, aici urmând să fie absorbită cererea în creștere venită din partea companiilor de tip BPO (business process outsourcing), SSC (shared service center)  sau IT. Pe lângă infrastructura bine pusă la punct, zona are avantajul unei proximități față de Universitatea Politehnică, prinicipalul generator de forță de muncă pentru sectorul IT.

Forte Partners a fost înființată în 2014 de un grup de investitori cu experiență în mediul de afaceri local. Printre acționari se numără Ionuț Dumitrescu (fondatorul agenției imobiliare Eurisko, vândută către CBRE), Geo Mărgescu (manager de numele căruia se leagă proiecte precum Europolis Logistic Park, sediul central al Millennium Bank sau clădirea de birouri Louis Blanc) și familia Jabra (fondatorii business-ului Nova Brasilia, vândut către Kraft Foods).

Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, HQ Victoriei, Nova Building și The Bridge 1, precum și proiectul rezidențial Londra 27 și are în derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 și Aviației Park.

În iunie anul trecut, Dedeman a anunțat că a semnat cu dezvoltatorul AFI Europe un antecontract de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park, aflat chiar lângă mall-ul AFI Cotroceni, în apropierea complexului The Bridge. Acordul includea și opțiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din cadrul aceluiași proiect, valoarea totală a tranzacției fiind estimată la 164 milioane euro.

Ulterior, la începutul lunii august, Dedeman și AFI Europe au anunțat decizia de a anula tranzacția.

Grupul Dedeman a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,3 miliarde lei și un profit net de 889 milioane lei, fiind deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, cei mai puternici antreprenori români.

viewscnt
Afla mai multe despre
the bridge
birouri
forte partners