Tranzacție: Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive a fost cumpărată de americani

Tranzacție: Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive a fost cumpărată de americani
scris 12 dec 2017

Grupul american JD Norman Industries, furnizor de componente metalice pentru producători din industria auto, transport și industrial, a cumpărat fabrica din Brașov a grupului german REGE Motor Parts, producător de piese auto pentru Continental, General Motors, Fiat, Ford, Suzuki, Kia Motors și Volkswagen. În urmă cu doi ani, grupul german a fost cumpărat de Amtek Auto, unul dintre cei mai mari producători de piese auto integrate din India, dar în primăvara acestui an, cum a anunțat atunci Profit.ro, a intrat în insolvență și a început să caute un nou cumpărător.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La acest moment, JD Norman Industries are 10 fabrici, în SUA, Mexic (2), Marea Britanie (1) și Canada (1).

Compania a fost înființată în 2004.

EY: Modificările fiscale programate din 2018 vor genera diferențe uriașe: Un salariat cu venit brut lunar de 5.000 lei va avea aceeași povară fiscală ca și o persoană cu un venit ca PFA de 3 ori mai mare CITEȘTE ȘI EY: Modificările fiscale programate din 2018 vor genera diferențe uriașe: Un salariat cu venit brut lunar de 5.000 lei va avea aceeași povară fiscală ca și o persoană cu un venit ca PFA de 3 ori mai mare

Cu sediul în Eisenach, Germania, REGE Motorenteile a fost înființat în 1987, în Witzenhausen, iar în 1996 a fost deschisă fabrica din Eisenach. 10 ani mai târziu a fost deschisă și fabrica producătoare de blocuri de supape din România, în Brașov.

REGE deține din 2006 o fabrică la Brașov cu peste 250 de angajați, intrată în insolvență în luna aprilie.

Grupul german are trei fabrici, în Eisenach, Witzenhausen și Brașov, unde lucrează în total aproximativ 1.100 de muncitori. Fabrica din Brașov este singura din afara Germaniei a grupului.

Grupul REGE a fost cumpărat în mai 2015 de Amtek Auto, unul dintre cei mai mari producători de piese auto integrate din India, dar în timp numărul comenzilor a scăzut, iar datoriile, în special către o companie de asigurări de sănătate, au crescut.

Indienii de la Amtek au anunțat din 2007 că vor să deschidă o fabrică în România, dar au intrat pe piața locală abia în 2015 prin achiziția grupului german. Înființat în 1985, Amtek Auto deține fabrici în Germania, Italia, Marea Britanie, Ungaria, Statele Unite și Mexic. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
jd norman industries
rege automotive