Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni

Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 mai 2018

Grupul Cramele Recaș, producător de vin în județele Timiș și Arad, afacere deținută de familiile Cox (Philip și Elvira), Gheorghe și Lia Iova și Ioan și Maria Georgiu, a intrat în acționariatul firmei vinicole La Barrique, înființată în urmă cu 15 ani de un grup de investitori italieni, aflați și astăzi la conducerea firmei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul a preluat o participație minoritară, prin majorare de capital social.

În 2016, La Barrique, cu doar 6 angajați, a avut o cifră de afaceri de puțin peste 177.000 lei și o pierdere de peste 420.000 lei, având ca principal obiect de activitate cultivarea strugurilor.

De partea cealaltă, Cramele Recaș administrează circa 1.100 de hectare de vie și produc peste 10 milioane de sticle de vin pe an. Jumătate din producție merge la export, în principal în Marea Britanie, Olanda, Germania și SUA.

SolarEdge, cu sediul central în Israel și având venituri de peste 600 milioane dolari, a intrat în România cu un birou la Oradea și lansează o campanie de angajări CITEȘTE ȘI SolarEdge, cu sediul central în Israel și având venituri de peste 600 milioane dolari, a intrat în România cu un birou la Oradea și lansează o campanie de angajări

În toamna anului trecut, când a contractat noi împrumuturi bancare, grupul a anunțat că investițiile planificate pentru 2018 urmăresc în special optimizarea plantației, achiziționarea de echipamente tehnice, precum și extinderea capacității de producție și depozitare.

Compania a investit și anul trecut circa 3 milioane de euro pentru a mări plantația, prin noi achiziții de teren, ca și pentru extinderea halei de depozitare, o nouă linie de îmbuteliere și reînnoirea parcului auto.

În 2016, ultimul an raportat, Cramele Recaș, cu peste 100 de angajați, au avut afaceri de 120,1 milioane lei și un profit net de 29,1 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cramele racas
vin