Tranzacție: Stay Fit Gym preia integral Neby Fitness și își extinde prezența în București

Tranzacție: Stay Fit Gym preia integral Neby Fitness și își extinde prezența în București
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2022

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise, a preluat integral Neby Fitness, un centru din zona pieței Domenii din București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta este prima tranzacție de tip M&A realizată de Stay Fit Gym după intrarea în acționariatul companiei a fondului de private equity, Morphosis Capital, în decembrie 2021.   

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

„Obiectivul nostru comun cu Morphosis Capital este ca Stay Fit Gym să se dezvolte accelerat prin deschiderea de noi centre de fitness atât în București, dar și în alte orașe din România. Preluarea Neby Fitness face parte din planul nostru de extindere în capitală, în zone în care există o nevoie de centre de fitness moderne, dotate cu echipamente premium și condiții excelente de antrenament. Odată cu finalizarea acestei tranzacții, vom investi aproximativ 0,75 milioane de lei în renovarea completă a centrului, pentru a fi în linie cu celelalte locații Stay Fit Gym”, a declarat Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.

Noul centru de fitness achiziționat de companie este cea de-a opta locație Stay Fit Gym, acesta urmând să fie integrat complet în rețeaua companiei. 

În luna martie a acestui an, compania va inaugura cea de-a noua locație, în cadrul Colosseum Mall. Acest centru de fitness va fi cel mai mare din rețeaua Stay Fit Gym, cu o suprafață totală de peste 1.600 metri pătrați. Investiția în amenajarea și deschiderea acestui spațiu a fost de aproximativ 3 milioane de lei.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Stay Fit Gym a fost fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodișteanu (Head of Expansion) și Laurențiu Lascăr (Director Operațional).

În 2019, Stay Fit Gym a raportat o cifră de afaceri de 7,9 milioane de lei, iar în 2020, compania a fost afectată de criza cauzată de pandemia de COVID-19, dar a avut o cifră de afaceri de 7,1 milioane de lei. Pentru anul 2021, Stay Fit Gym estimează o cifră de afaceri de aproximativ 10 milioane de lei, iar pentru anul curent are în vedere venituri de peste 15 milioane de lei.

Investiția în Stay Fit Gym este cea de-a șasea tranzacție realizată de Morphosis Capital, care deține în prezent participații în DocProcess, Medima Health, Dr. Leahu Dental Clinics, EMI și Cronos Med.

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de o echipă de patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru și Dragoș Petre, care dețin experiență în tranzacționări și care au ocupat poziții de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital.

MC Fund I a fost fondat în 2018, având ca investitor ancoră Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

viewscnt
Afla mai multe despre
morphosis capital
stay fit gym
neby fitness