Tranzacție surpriză: Grupul sud-african Metair cumpără din nou, după 6 ani, acțiuni la o companie românească

Tranzacție surpriză: Grupul sud-african Metair cumpără din nou, după 6 ani, acțiuni la o companie românească
scris 20 feb 2018

Grupul sud-african Metair, producător de componente pentru industria auto, a cumpărat 35% din acțiunile companiei românești Primemotors, producător de baterii litiu-ion, cu 1 milion de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul, listat pe bursa din Johannesburg, vrea astfel să își reducă dependența de tehnologiile litiu-ion ale furnizorilor externi.

Aceasta este a doua achiziție importantă a Metair pe piața locală din ultimii 6 ani, după ce, în 2012, a cumpărat producătorul de acumulatori auto Rombat cu 42.8 milioane de euro. Astăzi, Rombat controlează 84% dintr-o piață pe care mai operează și Caranda Baterii.

Tranzacție - Un partener al lui Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție - Un partener al lui Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro

Pe piață din 2012, Primemotors are o fabrică la Cernica, fiind afacerea antreprenorilor Adrian Polec și Vicențiu Ciobanu, conform termene.ro.

Fondat în 1948 și având peste 7.000 de angajați în Africa, Europa și Orientul Mijlociu, Metair are venituri anuale de peste 500 milioane dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
metair
baterii
primemotors