A crescut numărul turiștilor români din Deltă

A crescut numărul turiștilor români din Deltă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2021

Fenomenul turistic din Delta Dunării înregistrat în primele opt luni ale anului a ajuns la nivelul celui din 2019, în ceea ce privește vizitatorii români, a declarat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Țibuleac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lipsa turiștilor străini în rezervație însă a dus la o scădere de 8,8% a fenomenului înregistrat în perioada amintită în comparație cu același interval din 2019, scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

"Comparativ cu anul 2019, avem un plus de 10% de turiști români, dar un deficit de 8,8% pentru turiștii străini, în perioada ianuarie-august. Din păcate, vom avea această pierdere la turiștii străini, o remarcăm și acum, cu toate că am mai recuperat puțin față de iunie, atunci când am avut o scădere 11,3%, dar cred că la finalul anului vom avea o creștere evidentă la numărul de turiști români față de 2019, dar per total vom înregistra o scădere de 7% cauzată de lipsa turiștilor străini", a menționat președintele AMDTDD.

Cătălin Țibuleac a explicat creșterea numărului turiștilor români prin fidelizarea celor care au venit anul trecut pentru prima oară în Deltă.

"A crescut calitatea serviciilor oferite de pensiuni și restaurantele din Deltă, prețurile au rămas relativ similare cu cele din 2019 și a crescut gradul de siguranță sanitară", a mai spus Țibuleac.

OTE a finalizat achiziția a 30% din acțiunile fostei Cosmote, condiție pentru cedarea participației de 54% la divizia de rețele fixe a Telekom către Orange România. A plătit 59 milioane euro CITEȘTE ȘI OTE a finalizat achiziția a 30% din acțiunile fostei Cosmote, condiție pentru cedarea participației de 54% la divizia de rețele fixe a Telekom către Orange România. A plătit 59 milioane euro

La rândul său, proprietarul unei pensiuni din comuna Crișan, Dan Verbina, a declarat că, față de anul trecut, turismul a înregistrat o ușoară scădere, dar comparativ cu 2019, numărul vizitatorilor a fost "puțin mai bine".

"Turismul a fost puțin mai slab decât în 2020, întrucât a fost și oferta turistică pentru exterior, dar a fost mulțumitor față de anii precedenți. Față de 2019 însă, e puțin mai bine. Anul acesta, au fost familii cu mulți copii. Interesant este că părinții încearcă să-i educe pe copii să iubească Delta, asta e caracteristica principală a acestui an. A fost un an în care perioada de ședere a fost mai lungă decât cea din anii trecuți. Oamenii nu mai vor să vadă Delta în viteză", a menționat Dan Verbina.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunarii
turisti