Aflux record de turiști străini în Portugalia

Aflux record de turiști străini în Portugalia
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2023

Numărul turiștilor străini care au vizitat Portugalia în perioada ianuarie-martie 2023 a depășit pragul de 2,8 milioane de persoane, ceea ce înseamnă cel mai bun prim trimestru din istorie, în pofida inflației și a dobânzilor ridicate, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INE), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicatorul referitor la turiștii străini care au înnoptat în hotelurile din Portugalia a depășit cu mult cifra de 1,8 milioane de persoane, înregistrată în primul trimestru al anului trecut, și este peste precedentul record, de 2,5 milioane de turiști străini înregistrați în primele trei luni din 2019, un an record pentru turism, înainte ca pandemia de COVID-19 să paralizeze călătoriile globale în 2020, scrie Agerpres.

Nevoia de muncitori sezonieri se resimte cel mai mult în HoReCa și Turism. Numărul de oferte a crescut cu 25% în aprilie față de începutul anului. Ce salarii se oferă CITEȘTE ȘI Nevoia de muncitori sezonieri se resimte cel mai mult în HoReCa și Turism. Numărul de oferte a crescut cu 25% în aprilie față de începutul anului. Ce salarii se oferă

Turismul este un sector cheie pentru economia portugheză, în condițiile în care înainte de pandemie a fost responsabil pentru 15% din Produsul Intern Brut.

Institutul Național de Statistică (INE) a informat anterior că ritmul de creștere al economiei portugheze a accelerat la 1,6% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, stimulat de exporturile nete, unde sunt incluse și veniturile din turism.

Numai în luna martie, peste 1,2 milioane de turiști străini au intrat în Portugalia, iar vizitatorii din Marea Britanie au fost cei mai numeroși, urmați de cei din Spania și SUA, o țară care recent a devenit o sursă importantă de turiști pentru Portugalia.

În perioada următoare Portugalia ar putea primi noi grupuri de vizitatori, având în vedere seismul din februarie care a devastat Turcia, o altă destinație turistică importantă, precum și percepția generală a Portugaliei de destinație turistică sigură, departe de războiul din Ucraina. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
portugalia