Gala Destinația Anului 2023 a dezvăluit câștigătoarele Destinația Anului 2023 - cele mai atractive destinații turistice din România

Gala Destinația Anului 2023 a dezvăluit câștigătoarele Destinația Anului 2023 - cele mai atractive destinații turistice din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2023

300,000 de voturi ale românilor pe platforma destinatiaanului.ro, un juriu format din 100 de experți, dar și un amplu studiu sociologic au stabilit clasamentul acestui an în nouă categorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Gala Destinația Anului 2023, desfășurată în somptuosul Palat al Culturii din Iași, având ca gazdă și partener principal Primăria Municipiului Iași a anunțat Destinațiile Anului 2023 în România.

"Suntem împreună pentru a celebra cele mai frumoase, cele mai iubite, cele mai vizibile destinații din România, pe care proiectul Destinația Anului și-a propus să le scoată în față și să le premieze. De la atracții culturale, la mâncare delicioasă, de la orașe care ne inspiră la parcuri de distracții, de la istorie și tradiție, la resorturi care ne răsfață." a declarat Dana Gonț, realizator TV, blogger de călătorii și prezentatoarea Galei Destinația Anului.

Gala Destinația Anului 2023 a dezvăluit câștigătoarele Destinația Anului 2023 - cele mai atractive destinații turistice din România

"Sunt mândru să găzduiesc Gala Destinația Anului și să fac parte din această competiție importantă pentru promovarea turismului românesc. Iașul are multe de oferit turiștilor, iar prin organizarea acestei gale ne dorim să atragem atenția asupra acestor comori turistice.", a adăugat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Destinațiile Anului 2023 în România:

Destinația Anului - Orașe care inspiră: Municipiul Brașov

Locul 2: Municipiul Iași

Locul 3: Municipiul Oradea

Destinația Anului - Tărâmuri cu istorie și tradiție: Ținutul Mănăstirilor Bucovina

Locul 2: Țara Făgărașului

Locul 3: Tărâmul Sfinților Botoșani

Destinația Anului - Comori naturale (prezentată de Asociația de Ecoturism din România): Țara Hațegului

Locul 2: Țara Dornelor

Locul 3: Ținutul Zimbrului, județul Neamț

Destinația Anului - Stațiuni turistice: Mamaia

Locul 2: Călimanești

Locul 3: Ocnele Mari

Mențiune specială, Alegerea Juriului: Vama Buzăului

Destinația Anului - Atracții Cultural-Educative (categorie prezentată de BCR): Palatul Culturii Iași

Locul 2: Cetatea de Scaun a Sucevei și Castelul Bran

Locul 3: Cetatea Oradea și Castelul Corvinilor Hunedoara

Mențiune specială, Alegerea juriului: Muzeul Astra Sibiu

Destinația Anului - Parcuri de Distracție și Aventură: Dino Parc Rașnov

Locul 2: Zaga Zaga Sat din Vrancea și Dinosaur World Transylvania Parc

Locul 3: Baza Sportiva Brizo Iași

Destinația Anului - Resort: Green Village Sfântu Gheorghe

Locul 2: Hotel Teleferic din Poiana Brasov

Locul 3: Dana Resort din Venus

Destinația Anului - Boutique (prezentată de EpicVisits.com) Hotel Pleiada Iași

Locul 2: Conacul Archia din Deva și Conacul lui Maldăr din Horezu

Locul 3: Atra Doftana și Casa de Sub Munte din Cătunul Sumerna

Destinația Anului - Experiențe Gastronomice (prezentată de Asociația Gastro Local): Valea Verde Retreat

Locul 2: Casa Terra Făgăraș

Locul 3: Punct gastronomic local Casa VLC Bilbor

Gala Destinația Anului 2023 a dezvăluit câștigătoarele Destinația Anului 2023 - cele mai atractive destinații turistice din România

"Este o bucurie pentru brașoveni, o onoare pentru Brașov, un premiu care ne va ajuta mult să ne promovăm și în plan internațional. Ne așteptăm ca Brașovul să devină o destinație relevantă în Europa în zona de City Break cel puțin", a declarat Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov, Destinația Anului 2023 în categoria Orașe care Inspiră.

Toate cele nouă destinații câștigătoare ale categoriei lor lor vor fi prezentate în cadrul emisiunii "Destinația Anului" pe PrimaTV, începând cu Iunie 2023.

Dintre toate aceste destinații minunate, una în particular a reușit în acest an să adune cel mai mare număr de puncte în toate cele 3 criterii analizate: voturi ale publicului, voturi ale juriului și dorință de vizitare exprimată de respondenții Cercetării Destinații Vizionare. Astfel, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina a primit Marele Premiu Destinația Anului 2023.

Felix Tătaru, Președintele Juriului a declarat: "Competiția Destinația Anului are ca obiectiv evidențierea celor mai bune destinații turistice. Măsurându-ne performanța în comparație cu cei mai buni, ne ajută să ne îmbunătățim în mod constant. Cele nouă destinații ale anului 2023 sunt bune exemple pentru industria turismului din România, care devine din ce în ce mai sofisticată, conform cercetării Destinații Vizionare. Astfel, turiștii români au început să aprecieze și să recomande destinațiile din România în aceeași măsură în care recomandă destinațiile din străinătate. O destinație turistică performantă nu este doar despre locuri frumoase, ci despre ceea ce faci cu aceste frumuseți, sub umbrela unei povești de brand coerentă și consecventă în timp. Un astfel de exemplu este povestea Ținutului Mănăstirilor, începută în 2009 prin programul "Hai în Bucovina", care a primit marele premiu Destinația Anului 2023, convingând deopotrivă publicul, juriul și turiștii din cercetarea sociologică Destinații Vizionare."

În cadrul competiției s-au acordat și premii speciale. Astfel, Castelul Bran a primit Premiul Special Obiectivul Turistic al Anului 2023, fiind atracția turistica pe care cei mai mulți români doresc să o viziteze în 2023 conform Cercetării Destinații Vizionare. Eco Maramureș a primit  Premiul Special Destinații în Ascensiune, fiind destinația al cărui brand înregistrează creșterea cea mai dinamică, conform aceleiași cercetări. Institutul Orașelor Vizionare a acordat și premii pentru cea mai buna promovare Timișoarei, Țării Făgărașului și Valea Verde Retreat.

"Destinația Anului este o sărbătoare pentru turismul românesc, un moment în care realizăm că România are locuri minunate care trebuie descoperite, locuri care corespund exigențelor oricărui călător din lumea asta", a declarat Tudorița Lungu, ministru secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Gala Destinația Anului 2023 a dezvăluit câștigătoarele Destinația Anului 2023 - cele mai atractive destinații turistice din România

"Avem nevoie de momente de acest gen, pentru ca acele părți bune ale turismului românesc să fie puse în lumină, cunoscute și îmbrățișate. Imaginea noastră este sub nivelul realității și de aceea este nevoie să promovăm turismul românesc", a declarat Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines.

"BRAVO, Bucovina! BRAVO, Brașov! BRAVO, Țara Hațegului! BRAVO, Mamaia! Din inimă, BRAVO! și MULȚUMESC! tuturor destinațiilor minunate care au fost recunoscute în această seară! Țin să felicit toate destinațiile participante și să-i indemn să promoveze distincția câștigată, fie că este vorba de Marele Premiu sau de calitatea de finalist. Românii acordă încredere destinațiilor românești, iar ele îi așteaptă și merită din plin să fie tot mai vizitate. În mod special, aș vrea să felicit și să mulțumesc Iașului pentru organizarea de excepție a unei Gale în care turismul românesc a fost celebrat la cel mai înalt standard. BRAVO pentru contribuția Primăriei Iași, a Palatului Culturii, dar și a oamenilor inimoși din această comunitate creativă care au creat o Gală la superlativ", a declarat Mihai Bârsan, inițiatorul competiției Destinația Anului.

Echipa Destinația Anului vă invită să explorați toate destinațiile participante, prezentate pe www.destinațiaanului.ro și să vă bucurați de frumusețea României!

Despre Destinația Anului

Prima TV prezintă emisiunea Destinația anului în vara lui 2023. Astfel, destinațiile câștigătoare vor fi prezentate în cadrul a 10 emisiuni dedicate proiectului. Vedetele Prima TV, Livia Graur, Daniel Osmanovici, Andreea Berecleanu, Irina Gologan, Marina Nițoiu, fac parte din juriul care a votat destinațiile câștigătoare. 

Clubul Destinația Anului susține destinațiile turistice din România în efortul lor de afirmare ca branduri puternice în industria turistică. Clubul organizează evenimentul anual Competiția Destinația Anului, care premiază cele mai bune destinații turistice din România în fiecare an. Mai multe informații despre Clubul Destinația Anului și Competiția Destinația Anului pot fi găsite pe site-ul www.destinatiaanului.ro.

Destinația Anului este o competiție prezentată de PrimaTV, organizată în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul Orașelor Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociatiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București, Asociația Gastro Local și Asociația de Ecoturism din România (AER).

Gala Destinația Anului 2023 este susținută de Primăria Municipiului Iași - Gazdă și Partener Principal și sprijinită de Palatul Culturii, Rodotex, Rodotex, Plopii fără soț, vinurile Strunga, Cuptorul Moldovencei, Univers Band, Paul Pădurariu, și Dora Morhan.

Mulțumim sponsorilor: FuzeTea - Partener principal, Enterprise Rent-a-Car - Partener Mobilitate, BCR, EpicVisits.com, Gastro Local.

Mulțumim partenerilor media: PrimaTV, Prima News, Profit.ro, News.ro, Adevărul, Click, Ghidul Primăriilor, Radio Itsy Bitsy, Imperatortravel.ro, lipa-lipa.ro, tuktuk.ro, visatorprinlume.ro, extravita.ro, anapedia-travel.ro, auracalatoreste.ro, danagont.ro, instagram.com/aerdevacanta, https://www.youtube.com/@ValizeVesele, https://www.youtube.com/@EveryDayHoliDay, https://www.youtube.com/@MarianAdventures

viewscnt
Afla mai multe despre
destinația anului 2023
turism