Airbnb a interzis ”casele pentru petreceri”, după ce cinci oameni au fost împușcați mortal la o petrecere de Halloween din nordul Californiei

Airbnb a interzis ”casele pentru petreceri”, după ce cinci oameni au fost împușcați mortal la o petrecere de Halloween din nordul Californiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2019

Airbnb a interzis ”casele pentru petreceri”, după ce cinci oameni au fost împușcați mortal la o petrecere de Halloween organizată într-o casă închiriată din nordul Californiei, care fusese listată pe platforma companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poliția îl caută încă pe suspectul care a deschis focul joi noaptea, la petrecerea costumată la care au participat peste 100 de persoane. Casa se află în localitatea Orinda, la mai puțin de 30 de kilometri este de San Francisco, scrie News.ro.

Bilanțul victimelor a crescut după moartea la spital, vineri seară, a unei victime în vârstă de 19 ani.

TABEL Cât costă o cursă taxi de la aeroport către centrul capitalelor. Ce se întâmplă în București CITEȘTE ȘI TABEL Cât costă o cursă taxi de la aeroport către centrul capitalelor. Ce se întâmplă în București

Gazda petrecerii a închiriat locuința prin intermediul Airbnb și a spus proprietarului că organizează o reuniune pentru câteva zeci de persoane, a declarat proprietarul, Michael Wang, citat de publicația San Francisco Chronicle.

“Începând de astăzi, interzicem casele de petrecere și ne dublăm eforturile să combatem petrecerile neautorizate și să scăpăm de comportamentul abuziv al gazdelor sau al musafirilor, inclusiv comportamentul care a condus la evenimentele oribile din Orinda”, a anunțat pe Twitter co-fondatorul și directorul executiv al Airbnb, Brian Chesky.

Compania a extins verificarea manuală a ”rezervărilor de mare risc”, semnalate de tehnologia de detectare a riscurilor și a creat ”o echipă de reacție rapidă” pentru petrecerile în locuințe, a adăugat Chesky, fără să ofere alte detalii.

Poliția din Orinda a primit plângeri legate de petrece la ora locală 9:19 p.m. și la 10:25 p.m., iar la ora 10:46 p.m. a fost trimis un ofițer la adresa respectivă, potrivit biroului șerifului. Două minute mai târziu, suspectul a deschis focul. În afara celor cinci victime ucise, alte câteva persoane au fost rănite.

Airbnb, evaluată la 31 de miliarde de dolari la cea mai recentă rundă de finanțare privată, a anunțat în septembrie că intenționează să se listeze la bursă în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
case