Grupul chinez Fosun preia marca Thomas Cook

Grupul chinez Fosun preia marca Thomas Cook
scris 1 nov 2019

Grupul chinez Fosun Tourism, proprietarul touroperatorului Club Med, va prelua marca Thomas Cook pentru 11 milioane lire sterline (14,25 milioane dolari), transmite Reuters.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Fosun va achiziționa, de asemenea, și brandurile hoteliere Casa Cook și Cook's Club, potrivit BBC, preluat de news.ro.

Fosun Turism este cel mai mare acționar al operatorului britanic Thomas Cook, cea mai veche companie de turism din lume, intrat în faliment la finele lunii septembrie, după ce nu a reușit să găsească fondurile necesare pentru a supraviețui. În vară a fost anunțat că Thomas Cook a primit o ofertă preliminară de preluare a tour-operațiunilor sale din partea companiei chineze Fosun Tourism.

FOTO George Becali vinde birouri într-un cartier de lux al Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO George Becali vinde birouri într-un cartier de lux al Bucureștiului

Planul de salvare a agenției nu a funcționat însă, după ce băncile au mai cerut 200 milioane lire sterline (231 milioane euro) în plus.

După declararea falimentului Thomas Cook, rivalul Hays Travel a intervenit și a preluat 555 de agenții Thomas Cook din Marea Britanie, pentru un preț care, potrivit presei britanice, s-a ridicat la 6 milioane de lire sterline.

Activele preluate acum de Fosun Tourism includ mărcile înregistrate, numele de domenii, aplicațiile software și licențele deținute de Thomas Cook, precum și mărcile de hoteluri Casa Cook și Cook's Club, arată Agerpres. Fosun a precizat că, deocamdată, nu intenționează să preia activele sau afacerile de peste hotare care au legătură cu Thomas Cook.

Aproximativ 600.000 de turiști au rămas blocați, la finalul lunii septembrie, în urma falimentului Thomas Cook, cel mai vechi operator de călătorii din lume, ce a dus la declanșarea celei mai mari operațiuni de repatriere pe timp de pace din istoria Marii Britanii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
thomas cook
turism
fosun