Aproape 6.000 de români au vizitat Malta în acest an. Cât costă o vacanță

Aproape 6.000 de români au vizitat Malta în acest an. Cât costă o vacanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2017

Numărul turiștilor români care au ales să-și petreacă vacanța în Malta, în sezonul din acest an, a fost în creștere față de anul trecut cu aproximativ 15%, ajungând la aproape 6.000 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În medie, un turist a cheltuit pentru cazare, masă, transport și excursii aproximativ 840 de euro/ persoană, pentru un sejur de 8 zile/ 7 nopți, cu toate excursiile optionale, conform statisticilor realizate de tur operatorul Malta Travel .

Potrivit managerului Malta Travel, turiștii au ales Malta pentru siguranță, pentru cultură și pentru numeroasele obiective turistice, atât naturale, cât și antropice. ”Media de vârstă a turiștilor care au călătorit în Malta s-a situat, în acest an, în jurul vârstei de 40 de ani. Turiștii au fost interesați de toate categoriile de hoteluri, ofertele noastre punându-le la dispoziție o gamă variată de unităti de cazare, de la 3 stele până la 5 stele. Fiind o țară cu un așa-numit all inclusive cultural, turiștii s-au axat cel mult pe demipensiune, pentru a avea timpul necesar vizitelor la obiectivele turistice”, a declarat Mark Neville Farrugia.

INTERVIU Cristina Tărteață, secretar de stat în Ministerul Turismului, nu știe cât s-a cheltuit cu promovarea României în acest an și care sunt piețele țintă CITEȘTE ȘI INTERVIU Cristina Tărteață, secretar de stat în Ministerul Turismului, nu știe cât s-a cheltuit cu promovarea României în acest an și care sunt piețele țintă

Potrivit acestuia, interesul românilor pentru vacanțe în Malta s-a întins pe toată perioada charterelor Air Malta, cuprinsă între lunile mai și octombrie, însă cel mai mare număr de cereri a vizat lunile iulie și august.

Și maltezii se arată tot mai interesați de România, de la un an la altul. Potrivit oficialilor Malta Travel, cele mai multe grupuri de maltezi ne-au vizitat țara în luna august a acestui an. ”Turiștii maltezi au auzit în ultimii ani multe lucruri bune despre România, așa că au vrut să-i cunoască bogățiile culturale, prin vizite la diverse obiective, să-i admire peisajele pitorești ale zonei montane, mai ales de pe Valea Prahovei și, nu în ultimul rând, să facă shopping”, afirmă Mark Neville Farrugia.

Conform statisticilor, din perspectiva cazării, cu transport și excursii opționale, turiștii maltezi au cheltuit în medie aproximativ 760 euro. Pe perioada șederii în România, un turist maltez a mai cheltuit, în medie, în plus față de costurile de mai sus, între 250 și 300 de euro. ”Există un interes tot mai mare al maltezilor pentru București și în perioada de Revelion, când vom avea mai multe grupuri care vor veni să petreacă în România. Iar de la an la an, tendința este ascendentă”, a conchis reprezentantul Malta Travel

viewscnt
Afla mai multe despre
malta
turisti