Aproape toate locurile de cazare de pe Valea Prahovei, din stațiunile balneo și din zona mânăstirilor, ocupate de Paști

Aproape toate locurile de cazare de pe Valea Prahovei, din stațiunile balneo și din zona mânăstirilor, ocupate de Paști
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2018

Majoritatea românilor au ales și în acest an să-și petreacă vacanța de Paști în țară. Aproape toate locurile de cazare de pe Valea Prahovei, din stațiunile balneoclimaterice, precum și pensiunile rurale și cele aflate în zona mânăstirilor sunt ocupate. Un pachet de trei nopți, pentru două persoane, la un hotel de patru stele la munte costă peste 2.250 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cazul celor care au optat pentru o vacanță în străinătate, dacă în urmă cu câțiva ani, erau preferate destinații din țările vecine, acum vânzările de pachete în destinații din toată Europa și în destinații exotice au crescut cu cel puțin 40-50% comparativ cu anul 2017, spun specialiștii din turism consultați de News.ro. Pentru cei care au ales city-break-uri sau destinații exotice, destinațiile favorite au fost Roma, Praga, Dublin, Barcelona, dar și Republica Dominicană, Cuba sau Thailanda.

”Turiștii au ales să petreacă trei nopți în vacanța de Paști. Zonele mânăstirilor, din Neamț, Bucovina, nordul Olteniei (Vâlcea și Gorj), plus pensiunile din Bran-Moeciu și Sibiu, inclusiv pe Clisura Dunării, sunt cele mai căutate. Un pachet de trei zile cu demipensiune și prânz în ziua de Paște costă 550 lei”, a declarat pentru News.ro Maria Stoian, președintele fondator al Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) România.

De asemenea, un pachet de trei nopți, pentru două persoane, la un hotel de patru stele din Sinaia costă 2.250 lei și include cazare, mic dejun, un prânz în duminica Paștelui cu meniu tradițional și program artistic.

Hotelul Dacia din Satu Mare, monument istoric inaugurat în 1902, a intrat în proprietatea unei firme ungare, statul român nedorind să își exercite dreptul de preempțiune CITEȘTE ȘI Hotelul Dacia din Satu Mare, monument istoric inaugurat în 1902, a intrat în proprietatea unei firme ungare, statul român nedorind să își exercite dreptul de preempțiune

În același timp, un pachet pentru două persoane și patru nopți de cazare, cu mic dejun, la  un hotel de trei stele în Predeal, ajunge la 1.450 lei, iar copiii de până în doi ani beneficiază de gratuitate.

”Toate camerele noastre sunt ocupate, încă de luna trecută, în toate hotelurile pe care le administrăm. În noaptea de Înviere, vom primi turiștii cu cozonac, ouă roșii și vin”, a declarat pentru News.ro Andreea Achiței, reprezentant al Voila Hotels, un grup care administrează 11 hoteluri pe Valea Prahovei și pe litoral.

”Paștele dă startul la vacanțe. România este în continuare favorită când vine vorba de vacanțele de Paște, vedete sunt Bucovina, Maramureș, dar nici Delta Dunării și Marea Neagră nu sunt neglijate. Observ chiar că turiștii aleg și destinații exclusiviste, de exemplu conace din Moldova, Oltenia sau case saxone din Transilvania. 2018 vine cu cereri diferite, românii călători fiind în căutare de experiențe autentice, cum ar fi: călăria, drumețiile, degustările de vin și, desigur, tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorii”, a declarat pentru Raluca Anghel, specialist marketing turistic.

Și în acest an creșterea vânzărilor de pachete turistice se datorează și întoarcerii românilor plecați la muncă în străinătate.

”Dacă însă aleg să plece în city break sau în destinații exotice, românii aleg destinații consacrate Roma, Praga, Dublin, Barcelona sau vacanțe în China, SUA, Republica Dominicană, Cuba sau Thailanda”, a adăugat Raluca Anghel.

Ea precizează că vacanța de Paști a devenit una importantă pentru turiștii români și a câștigat în ultimii ani teren atât din punct de vedere al bugetului, dar și al timpului alocat.

La rândul lor, reprezentanții Paralela 45, unul din cei mai mari touroperatori din România, spun că cea mai ieftină vacanță de Paște în străinătate a fost în Atena, Grecia, cu autocarul. Pentru cinci nopți de cazare cu mic dejun inclus, transport cu autocarul, vizite conform programului și însoțitor român de grup din partea agenției, prețul a fost de 290 euro de persoană.

Iar cea mai ieftină vacanță de Paște în România a fost la Călimănești - Căciulata, unde pentru 343 lei de persoană, turiștii au achiziționat un pachet de două nopți de cazare în camera dublă cu mic dejun inclus și cină, gustare tradițională de Paști, dejun pascal.

”Pentru străinătate, cele mai vândute destinații au fost: Iordania, unde pentru opt nopți de cazare, cu mic dejun inclus și transport cu avionul, o vacanță de Paște costă 1.025 euro de persoană, dar și Rusia, unde prețul unui pachet este 955 euro pentru șapte nopți de cazare cu mic dejun și prânz inclus la hoteluri de patru stele și transport cu avionul”, a declarat Dan Dumitru, director de marketing la Paralela 45.

El spune că și Antalya a fost foarte solicitată pentru vacanța de Paști, unde un sejur de șapte nopți de cazare, zbor charter direct din București, taxe de aeroport, transferurile, încep de la 547 euro de persoană.

”Pentru România, dacă până acum Bucovina era pe primul loc la rezervări, anul acesta vacanțele în stațiunile balneo au ocupat primul loc. Băile Herculane și Călimănești-Căciulata conduc anul acesta clasamentul, unde o vacanță de Paște de minim două nopți de cazare la hotel de trei stele cu pensiune completă, acces la Spa, ședințe de masaj începe de la 343 lei de  persoană. Românii au ales aceste destinații pentru a se putea bucura de intrarea gratuită la piscina cu apă termală, la Aqua Park și ateliere de creație de Paști pentru copii”, mai spune Dan Dumitru.

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
valea prahovei
manastiri