Aproximativ 165.000 de turiști sunt așteptați la Ierusalim în perioada Crăciunului, din care 7.500 sunt români

Aproximativ 165.000 de turiști sunt așteptați la Ierusalim în perioada Crăciunului, din care 7.500 sunt români
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2019

Numărul celor care vor vizita Ierusalimul în perioada sărbătorilor de iarnă va ajunge la 165.000, din care 7.500 sunt români, preconizează Ministerul Turismului din Israel, care arată că sunt așteptați turiști din toată lumea, iar oficialitățile s-au pregătit pentru aceste zile. Turiștii sunt așteptați cu parade, slujbe religioase emoționante, focuri de artificii, iar în Orașul Vechi al Ierusalimului se află Căsuța lui Moș Crăciun, într-o locuință din secolul XIV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Începând din amiaza Ajunului și până a doua zi, de Crăciun, sunt puse la dispoziția turiștilor autobuze gratuite ce vor parcurge drumul dintre Ierusalim și Betleem pentru cei care vor să petreacă sfintele sărbători chiar la locul nașterii lui Iisus. Biserica Nașterii Domnului și 'Drumul de pelerinaj' din Betleem au fost înscrise în anul 2012 în patrimoniul UNESCO și zeci de mii de pelerini ajung aici în fiecare an. În plus, atât pe 24, cât și pe 25 decembrie vor avea loc parade, slujbe religioase emoționante, precum și focuri de artificii care să marcheze grandoarea momentului”, a informat Ministerul Turismului din Israel.

Turiștii pot vizita Căsuța lui Moș Crăciun din Orașul Vechi al Ierusalimului. Aceasta este amplasată într-o casă ca de poveste, ce datează încă din secolul XIV și păstrează stilul arhitectural tipic zonei în care se localizează, având ziduri și arcade de piatră, tavane sub formă de boltă și fiind împodobită cu decorațiuni realizate manual, scrie News.ro.

Hotelierii cer Guvernului zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie. \ CITEȘTE ȘI Hotelierii cer Guvernului zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie. "Zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe, dar încă nu le-au plătit, pentru că nu știu dacă vor fi liberi."

”Aici vizitatorii pot participa la ateliere de jucării sau de copt dulciuri specifice sărbătorilor, pot interacționa cu Moș Crăciun, pot vedea cum echipa Moșului lucrează de zori la deschiderea scrisorilor ce i-au fost trimise acestuia și pregătirea cadourilor, precum și multe alte activități specifice, care cu siguranță cuceresc pe oricine, indiferent de vârstă. Uneori, Moșul își va face apariția și pe cămilă, nu doar în trăsura specifică, spre deliciul vizitatorilor”, precizează oficialii ministerului.

De asemenea, alte evenimente la care turiști veniți în Israel de Crăciun pot lua parte sunt: cine festive, concerte, târguri de Crăciun cu vin fiert și diverse delicii culinare specifice ori tururi ghidate prin Orașul Vechi din Ierusalim în cadrul cărora turiștilor li se va povesti despre diferențele dintre Crăciun și Hannukah, dar și despre istoria Ierusalimului.

Peste jumătate de milion mai mulți turiști în Israel decât fusese estimat pentru perioada ianuarie-noiembrie 2019.

“Numărul de turiști ce au vizitat Israelul anul acesta a depășit orice așteptări, fiind cu aproximativ jumătate de milion mai mulți decât a fost estimat la începutul anului, dovadă că toate eforturile noastre constante de marketing și relații publice au dat roade și ne-au adus expunerea pe care ne-am dorit-o. În jur de 451.200 de turiști au ales ca destinație Israelul în noiembrie 2019, cu 16,1% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut și cu aproape o treime mai mult decât în noiembrie 2017, rezultate la care nici nu îndrăzneam să visăm”, a declarat ministrul Turismului, Yariv Levin.

Dintre aceștia, 15.400 turiști au fost din România, Israelul fiind și în luna noiembrie în topul preferințelor românilor. Astfel, România își păstrează locul fruntaș în top 10 țări care generează numere record de turiști în Israel.

Aproximativ 7.500 de turiști români sunt așteptați în Israel în decembrie 2019.

“Preconizăm că aproximativ 7.500 de turiști români se vor lăsa cuprinși de spiritul sărbătorilor în Israel, o creștere de aproximativ 20% comparativ cu luna decembrie a anului trecut, aceștia dorind să viziteze locurile sfinte și fiind încurajați de temperaturile prietenoase cu care sunt întâmpinați în această perioadă, la doar 2 ore și jumătate de zbor de România” a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Israel este o țară cu un climat plăcut chiar și în timpul iernii, în Tel Aviv fiind o primăvară continuă, iar uneori în luna decembrie poți chiar face baie în mare. În Ierusalim temperaturile sunt ușor mai scăzute decât în Tel Aviv, vremea fiind perfectă pentru explorat și plimbări lungi printre zidurile încărcate de istorie.

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România - București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu. Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 152% a turiștilor români, iar perspectivele rămân pozitive și pentru 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
turisti