Hotelierii cer Guvernului zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie. "Zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe, dar încă nu le-au plătit, pentru că nu știu dacă vor fi liberi."

Hotelierii cer Guvernului zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie. "Zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe, dar încă nu le-au plătit, pentru că nu știu dacă vor fi liberi."
scris 17 dec 2019

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a solicitat în scris Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la care este arondat și turismul, să propună în Guvern acordarea de zile libere, care ulterior să fie recuperate, pe 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020, zile de vineri. Reprezentanții FPTR spun că zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe care includ și aceste zile, însă neștiind încă dacă vor fi libere, nu și-au plătit sejururile.

"Noi cerem clarificarea situației acestor zile libere, pentru că l-am văzut pe premier la TV declarând că încă n-a luat nicio hotărâre referitor la ele. Toată lumea așteaptă să fie libere și, din cauza faptului că nu știu dacă o să se întâmple sau nu asta, oamenii au făcut rezervări la hoteluri, dar nu le-au plătit, deși mai sunt puține zile până la Crăciun și Revelion", a declarat pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

Patronatele din turism: În 2018, prin introducerea voucherelor de vacanță, numărul turiștilor a crescut cu 22% pe litoral. În această vară, creșterea a fost doar de 3% CITEȘTE ȘI Patronatele din turism: În 2018, prin introducerea voucherelor de vacanță, numărul turiștilor a crescut cu 22% pe litoral. În această vară, creșterea a fost doar de 3%

El amintește că, în alți ani, alte guverne anunțau mai devreme dacă aceste zile de după Crăciun și Revelion sunt libere sau nu.

În opinia reprezentantului FPTR, câteva zeci de mii de oameni sunt în situația de a fi rezervat camere, fără să le plătească, și așteaptă ca zilele respective să fie declarate libere.

viewscnt
Afla mai multe despre
romani
zile libere
craciun
revelion
fptr