Burcea, Paralela 45: Vânzările în țară de pachete turistice cresc foarte mult și vor depăși Bucureștiul în câțiva ani. Sunt chartere din toată țara și cred că în curând vor fi și din Teleorman

Burcea, Paralela 45: Vânzările în țară de pachete turistice cresc foarte mult și vor depăși Bucureștiul în câțiva ani. Sunt chartere din toată țara și cred că în curând vor fi și din Teleorman
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 17 ian 2018

Dacă până acum mai mult de jumătate din vânzările de pachete turistice ale Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, au fost semnate în București, restul țării vine puternic din urmă și, în curând, va depăși Capitala, estimează Alin Burcea, proprietarul agenției. El spune că cererea mare i-a determinat pe agenții de turism să zboare cu chartere din toate marile orașe ale țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bucureștiul generează cel mai mare volum din vânzările agenției, de peste 50%, a afirmat Burcea într-o conferință de presă, adăugând că "țara crește" foarte mult. În câțiva ani, crede acesta, vânzările de vacanțe în restul țării le vor depăși pe cele din București.

Cu ani în urmă, Bucureștiul era singurul oraș din care zburau chartere către diverse destinații de vacanță externe, iar dacă un ieșean, de exemplu, voia să plece în Creta, trebuia să vină în Capitală și să ia avionul. Cererea tot mai mare a celor din afara Bucureștiului pentru vacanțe externe i-a determinat pe agenții de turism să introducă zboruri charter din toate orașele cu aeroporturi: Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu, Craiova etc. "Eu cred că în curând vor fi chartere chiar și din Teleorman", adaugă, zâmbind, Burcea.

El afirmă că, în acest context, al cererii mari pentru curse charter, este din ce în ce mai greu pentru o agenție de turism să găsească avioane disponibile pe piață.

Pe de altă parte, Paralela 45 și-a dezvoltat și o divizie online care a vândut de 1 milion de euro anul trecut, iar pentru acest an estimează o dublare a volumului. "Eu n-am crezut câte cereri poate genera facebook. La 700 de euro investiți în promovare pe facebook, am avut 350 de cereri de vacanțe. Cereri, nu cumpărări", spune Burcea. El afirmă că acest lucru s-a întâmplat anul trecut, ceea ce a însemnat o investiție de 2 euro/cerere.

Paralela 45 a înregistrat un volum de vânzări de 50 milioane euro în 2017, în creștere cu 25% față de anul anterior, datorită cererii tot mai mari de circuite și sejururi în străinătate și în România, dar și deschiderii de noi puncte de lucru în București și în țară. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat anul trecut pentru circuite (+35%), turoperatorul având peste 120 de programe în ofertă, cu avionul și autocarul, în Europa, Asia, Africa, America de Nord și America de Sud. Cele mai vândute circuite au fost cele în Rusia, Portugalia, Israel și Iordania, Italia, Spania și Grecia. În cazul turismului individual, Paralela 45 a înregistrat o creștere de 23%, cele mai căutate destinații fiind România, Bulgaria, Grecia și Turcia.

Vacanțele cu zboruri charter din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara au avut un plus de 18% în 2017, cursele săptămânale înregistrând un grad mediu de ocupare de 98%. Insulele din Grecia (45%), dar și Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), urmate de Portugalia și Croația, au fost cele mai căutate destinații. Odată cu lansarea noului portal, toamna trecută, rezervările și vânzările de vacanțe s-au realizat într-un procentaj semnificativ și online.

Burcea, Paralela 45: Măsurile fiscale ne bulversează și ne afectează CITEȘTE ȘI Burcea, Paralela 45: Măsurile fiscale ne bulversează și ne afectează

Pentru acest an, Paralela 45 estimează o creștere a vânzărilor cu 20% generată de noile destinații cu zboruri charter oferite, de destinațiile consacrate, de noile circuite și de creșterea cu 45% a turismului intern, impulsionat de voucherele de vacanță.

Acum, turoperatorul a adăugat în oferta sa chartere din Bucuresti spre insulele Samos și Lesbos (Grecia), litoralul albanez, Alanya (Turcia), sejururi în Puglia (Italia) și pachete pe zbor charter spre Antalya din Târgu Mureș. Toate acestea se adaugă destinațiilor de vară oferite constant turiștilor, cum ar fi Grecia, Turcia, Spania, Portugalia, Italia, Croația, Cipru de Nord și Sud.

În plus, afacerile companiei vor crește și datorită viitoarelor invesțiții în turismul de incoming și în dezvoltarea turismului de business. "În perioada de Early Booking au rezervat cu 50% mai multe vacanțe în Turcia față de anul trecut, cu 20% mai multe pentru Grecia. Creșterea pentru Bulgaria este de 15%, pentru Spania și România de 10%. În perioada de Early Booking aleg ce hotel doresc și beneficiază și de reducerile oferite de partenerii noștri hotelieri", afirmă Burcea.

Paralela 45 a investit recent 120.000 euro în extinderea rețelei la 43 de agenții proprii și în franciză, inaugurând șapte noi puncte de lucru în București, Brașov, Arad, Bacău și Sfântu Gheorghe. Cel mai nou se deschide în ianuarie, la București, în cartierul Militari.

Paralela 45 a fost înființată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenții private din România. Turoperator consacrat în vacanțe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, circuite culturale și istorice în diverse destinații, programe pentru seniori, croaziere, vacanțe tailor made, precum și turism de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
burcea
turism
chartere
paralela 45
provincie
bucuresti