FOTO Oprit de criză, Burcea se pregătește să deschidă complexul de apartamente de lângă lacul Snagov: sunt oameni care vor să se relaxeze aproape de București, fără să bată drumul până la munte

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 21 iun 2017

Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45, a vândut, cu mai mult de trei luni înainte de finalizarea complexului său rezidențial de lângă lacul Snagov, o treime din apartamente și speră ca, la data inaugurării, să fi semnat deja contracte de vânzare pentru jumătate din numărul total de locuințe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un cuplu de profesori universitari, o româncă stabilită în străinătate și oameni de afaceri din turism sunt printre cei care au cumpărat printre primii apartamente de vacanță în complexul rezidențial de la Snagov. Alin Burcea, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din turismul românesc, a explicat pentru Profit.ro că, în urmă cu mai mulți ani, a găsit o nișă pe piața imobiliară, pe care a încercat să o exploateze: apartamente de vacanță nu la mare, nu la munte, ci lângă București.

După ce a construit și a vândut apartamente la Predeal și Neptun, a constatat că există o categorie de români care vor să se relaxeze în weekend și să scape de zgomotul orașului, dar nu sunt dispuși să bată drumul până la munte sau la mare.

Vizitând cu ani în urmă niște prieteni, care locuiau la Snagov, Burcea a observat că pe malul lacului nu există niciun proiect de apartamente, ci doar vile. A cumpărat în 2006 un teren de 8.000 de metri pătrați în zonă, pentru care a plătit aproape un milion de euro. A urmat criza economică, iar piața imobiliară s-a prăbușit pentru câțiva ani, motiv pentru care omul de afaceri și-a stopat proiectul.

L-a reluat ulterior, fără să renunțe la ideea inițială cu apartamentele. "Eu m-am gândit așa, că îi numeri pe degete pe cei care au vile aici - oameni cu firme mari, cu afaceri de milioane de euro. În anii 2007-2008, o vilă frumoasă, mare, în zonă, costa 2-3 milioane de euro. Or, nu toată lumea are acești bani, iar acei milionari sunt mult mai atenți cu banii", a explicat Burcea.

Șeful ANAT, Alin Burcea, îl atacă pe ministrul Turismului: N-a realizat nimic până acum. A vrut într-adevăr oaie în loc de frunză CITEȘTE ȘI Șeful ANAT, Alin Burcea, îl atacă pe ministrul Turismului: N-a realizat nimic până acum. A vrut într-adevăr oaie în loc de frunză

Complexul, cu 77 de apartamente, de pe malul lacului Snagov va fi inaugurat la 1 octombrie, dar Burcea spune că a vândut deja o treime din apartamente și, până când vor fi date în folosință, crede că numărul locuințelor contractate va ajunge la 50% din total.

În general, cei care cumpără sunt persoane în vârstă de peste 45-48 de ani, cu copii mari, care au deja o casă sau un apartament în București, dar vor o locuință de weekend într-o zonă liniștită. "Vor să se odihnească foarte aproape de București și să se relaxeze fără să bată drumul până la munte. Sunt oameni care vor să stea liniștiți în weekend", adaugă omul de afaceri.

Complexul va fi în stil condominium, cu pază, club de gimnastică, debarcader cu ponton, piscină acoperită, chioșc și, după cum spune Burcea, un salon "de șpriț".

Cele mai mici locuințe sunt garsonierele, care costă 35.000 de euro, urmate de  studiouri - 50.000 de euro, apartamente de două camere - 70.000 de euro și de trei camere - sub 100.000 de euro.

Apartamentele care nu vor fi vândute vor fi închiriate pe termen lung.

FOTO Oprit de criză, Burcea se pregătește să deschidă complexul de apartamente de lângă lacul Snagov: sunt oameni care vor să se relaxeze aproape de București, fără să bată drumul până la munte

 

viewscnt
Afla mai multe despre
burcea
apartamente
snagov
vanzare