Casa Gănescu din Târgu Jiu va găzdui Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”

Casa Gănescu din Târgu Jiu va găzdui Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2017

Casa Gănescu din Târgu Jiu va găzdui Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”, potrivit unui anunț publicat sâmbătă de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Culturii și Identității Naționale și Consiliul Județean Gorj au decis ca sediul Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”, înființat în municipiul Târgu Jiu prin Legea nr. 199/2015, să fie găzduit de Casa Gănescu, imobil monument istoric de interes local, situat în centrul orașului și în apropierea Parcului Municipal ”Constatin Brâncuși”, scrie News.ro.

Casa Gănescu a fost considerată cea mai bună alegere, fiind imobilul în care a locuit sculptorul Constantin Brâncuși pe perioada lucrărilor la Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor”.

De asemenea, în grădina Casei Gănescu se găsesc și astăzi sculpturi ale lui Constantin Brâncuși, printre care și un prototip al Mesei Tăcerii.

EXCLUSIV Ministrul Turismului vrea să înlocuiască frunza din brandul turistic al României cu o oaie. Turoperatorii critică și ironizează intenția CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministrul Turismului vrea să înlocuiască frunza din brandul turistic al României cu o oaie. Turoperatorii critică și ironizează intenția

”După ce va fi amenajat corespunzător, cu siguranță va găzdui un muzeu extrem de interesant, care poate mări șansele pentru includerea Ansamblului «Calea Eroilor» în patrimoniul UNESCO”, a declarat Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii și Identității Naționale.

În perioada imediat următoare, transmite instituția, vor fi declanșate demersurile necesare în vederea trecerii imobilului, împreună cu terenul aferent, din domeniul public al județului Gorj în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa ganescu
muzeul national constantin brancusi