Concluzie întărită după ultima Sărbătoare: Românii nu prea merg în baruri de Paște. Administratorii pub-urilor bucureștene au avut însă o surpriză

Concluzie întărită după ultima Sărbătoare: Românii nu prea merg în baruri de Paște. Administratorii pub-urilor bucureștene au avut însă o surpriză
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 30 apr 2019

Românii își petrec sărbătorile pascale fie acasă, în familie, fie în vacanțe, și foarte puțini sunt cei care se duc în baruri. Aceasta este concluzia întărită după ultimele Sărbători de Paște în București. Dacă într-un weekend normal jumătate dintre clienții pub-urilor din Centrul Vechi al Capitalei sunt români și jumătate străini, în aceste zile străinii au depășit 80% din total, spune Liviu Mihăescu, administratorul pub-urilor St. Patrick, Party Room și Kilkenny.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși se așteptau ca prin barurile lor să bată vântul de Paște, pentru că românii nu obișnuiesc să meargă la cârciumă în număr mare în această perioadă, proprietarii de pub-uri din Centrul Vechi au fost surprinși să constate că au neașteptat de mult clienți. Vânzările bune în această perioadă n-au venit însă de la turiștii români, ci de la cei străini.

Liviu Mihăescu afirmă că la barurile pe care le administrează, dacă într-un weekend oarecare numărul clienților străini era aproximativ egal cu cel al românilor, în aceste zile străinii au ajuns la o pondere de peste 80%.

Proprietari de baruri din Capitală: De câte ori arde o clădire undeva, ISU vine în control în Centrul Vechi. După incendiul de la Notre Dame ne așteptăm la un val de controale CITEȘTE ȘI Proprietari de baruri din Capitală: De câte ori arde o clădire undeva, ISU vine în control în Centrul Vechi. După incendiul de la Notre Dame ne așteptăm la un val de controale

"Într-un weekend obișnuit, cei mai mulți străini care vin să consume în baruri provin din Marea Britanie, în aceste zile avem foarte mulți clienți din Israel și din Grecia. Majoritatea acestora sunt grupuri de bărbați", a adăugat Mihăescu. El a spus că numărul străinilor care vin în pub-urile românești de Paște crește de la an la an.

Aceștia nu vin, însă, pentru a sărbători tradițional Paștele și nu cer meniuri festive, ci vin, pur și simplu, pentru atmosferă și alcool.

viewscnt
Afla mai multe despre
clienti
baruri
centrul vechi
paste