FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2019

Un olandez a terminat, duminică, la Sydney, o călătorie de 95.000 de kilometri cu un automobil electric, destinată să promoveze acest mod de transport în contextul încălzirii globale, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Wiebe Wakker și-a condus automobilul intitulat 'Blue Bandit', un Volkswagen Golf break pe care l-a convertit într-un automobil electric, prin 33 de țări, cea mai lungă călătorie efectuată vreodată la nivel mondial cu un automobil electric, potrivit Agerpres.ro.

Programul eco-voucherelor, acordate de Primăria Capitalei pentru mașini nepoluante, este aproape de demarare. Va fi semnat contractul pentru tipărirea voucherelor CITEȘTE ȘI Programul eco-voucherelor, acordate de Primăria Capitalei pentru mașini nepoluante, este aproape de demarare. Va fi semnat contractul pentru tipărirea voucherelor

Wakker a plecat din Olanda în data de 15 martie 2016 și a avut nevoie de peste trei ani pentru a ajunge în Australia. Olandezul a trecut prin țări precum Finlanda, Rusia, Republica Moldova, Turcia, Iran, India, Birmania, Malezia și Indoneziai.

Wiebe Wakker a estimat că înainte de modificare, vehiculul său ar fi consumat 6.785 de litri de benzină pentru a parcurge o călătorie similară. După convertirea în automobil electric, 'Blue Bandit' poate parcurge 200 de kilometri la o singură încărcare, olandezul adăugând că a cheltuit doar 300 de dolari pentru achiziționarea de electricitate de-a lungul călătoriei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
automobil
electric
calatorie
lunga
lume
olandez
australia
cost