Consiliul Concurenței: Hebe trebuie să asigure accesul la izvoarele terapeutice tuturor companiilor ce dețin facilități de cazare și bază de tratament balnear în stațiunea Sângeorz-Băi

Consiliul Concurenței: Hebe trebuie să asigure accesul la izvoarele terapeutice tuturor companiilor ce dețin facilități de cazare și bază de tratament balnear în stațiunea Sângeorz-Băi
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2019

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Hebe SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială care au condus la declanșarea investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă al acestei companii pe piața serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice din stațiunea Sângeorz-Băi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Hebe pe piața serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice din stațiunea Sângeorz-Băi, manifestat prin refuzul de a încheia un contract de prestare servicii de furnizare a apei minerale terapeutice cu societatea Sind Tour Trading, care deține hotelul “Someșul” din aceeași localitate.

Hebe are în patrimoniu, în stațiunea Sângeorz-Băi, un hotel cu aceeași denumire, “Hebe”, care dispune de facilități de cazare și bază de tratament balnear. Pe de altă parte, compania deține licență exclusivă de exploatare a apei minerale terapeutice din aceeași stațiune.

În cadrul angajamentelor, Hebe SA propune adoptarea unui contract-cadru care să reflecte o serie de propuneri și principii pe care le va respecta pentru asigurarea unui mediu concurențial în stațiunea Sângeorz-Băi. Astfel, prin noul contract-cadru, Hebe SA dorește să elimine neclaritățile vechiului contract și să regleze relațiile contractuale. Propunerea de contract-cadru este formulată în termeni generali, adresându-se oricăror alți posibili viitori beneficiari ai resursei de apă minerală terapeutică.

Un nou caz de fraudă prin Airbnb, peste 10.000 euro aruncați pe \ CITEȘTE ȘI Un nou caz de fraudă prin Airbnb, peste 10.000 euro aruncați pe "o vacanță de lux" în Ibiza

De asemenea, Hebe SA se obligă să valorifice resursele de apă minerală către companiile terțe, în mod transparent și nediscriminatoriu, prin publicarea pe site-ul propriu a modelului de contract-cadru ,ce va conține prevederi referitoare la obiectul contractului, modalitatea și termenele de plată, sancțiunile în caz de neplată sau de întârziere a plății, termenul și modalitatea de prelungire sau încetare a contractului.

Hebe SA are în patrimoniu un hotel cu aceeași denumire „Hebe” în stațiunea Sângeorz-Băi, dispunând de facilități de cazare și bază de tratament balnear. În același timp, compania este deținătoarea Licenței exclusive de exploatare a apei minerale terapeutice din stațiunea Sângeorz-Băi.

Ca urmare, deținând monopol pe exploatarea apei minerale din Sângeorz-Băi, Hebe SA trebuie să asigure accesul la izvoarele terapeutice, în mod obiectiv, tuturor companiilor ce dețin facilități de cazare și bază de tratament balnear în stațiunea Sângeorz-Băi.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
hebe
sângeroz-băi