COVID-19: Legendarul Cavern Club din Liverpool unde au debutat The Beatles riscă închiderea definitivă

COVID-19: Legendarul Cavern Club din Liverpool unde au debutat The Beatles riscă închiderea definitivă

Sursă foto: https://www.visitliverpool.com/

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2020

Legendarul Cavern Club din Liverpool, spațiul în care au debutat The Beatles, riscă să fie închis pentru totdeauna, din cauza pierderilor financiare generate de restricțiile impuse de Guvernul britanic pentru contracararea pandemiei de coronavirus, a avertizat primarul orașului. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clubul a înregistrat pierderi de 30.000 de lire sterline pe săptămână din cauza regulilor instituite de autorități, care au obligat proprietarii să îl țină închis de la debutul pandemiei.

Cavern Club va fi deschis de astăzi la 30% din capacitate, precum toate localurile din Marea Britanie, după intrarea în vigoare a unei măsuri de relaxare a restricțiilor, care păstrează însă norme stricte de distanțare socială în interiorul barurilor, restaurantelor și discotecilor.

DOCUMENT România pregătește noi achiziții militare de miliarde de euro CITEȘTE ȘI DOCUMENT România pregătește noi achiziții militare de miliarde de euro

"Faptul că acest club, de renume mondial, ar putea fi închis pentru totdeauna din cauza COVID-19 ar trebui să determine Guvernul să conștientizeze pericolul în care se află industria noastră muzicală", a spus primarul din Liverpool, Joe Anderson, citat de presa locală.

La rândul său, managerul Cavern Club Bill Heckle a relatat că, în ultimele 5 luni, clubul a fost nevoit să își consume jumătate din fondul de 1,4 milioane lire sterline pus deoparte de proprietari în trecut pentru zile negre și să concedieze 20 de angajați, alți 20 fiind de asemenea în pericol să își piardă locul de muncă.

El a adăugat că viitorul Cavern Club depinde de obținerea de sprijin de la stat, prin intermediul Fondului de Relansare Culturală. "Nu vrem să ne asigure profituri, doar să ne acopere din pierderi", a spus Heckle.

viewscnt
Afla mai multe despre
cavern club liverpool
restrictii coronavirus
inchidere localuri covid-19
the beatles