Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din România, anunțat de Profit.ro, îl aduce pe piața locală pe cel mai bogat om din Lituania. Planul: construcția a 4 hoteluri în România

Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din România, anunțat de Profit.ro, îl aduce pe piața locală pe cel mai bogat om din Lituania. Planul: construcția a 4 hoteluri în România

Nerijus Numavicius, acționar majoritar al holdingului Vilniaus pregyba

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 mar 2018

Compania lituaniană Apex Alliance, care deține în București hotelurile Europa Royale și Hilton Garden Inn, i-a atras printre investitori pe Nerijus Numavicius, cel mai bogat om din Lituania, și pe fratele său Vladas. Compania construiește, în nordul Capitalei, primul hotel ce va fi afiliat Courtyard by Marriott din România, proiect anunțat în premieră de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alături de frații Numavicius, Apex Alliance, companie controlată de omul de afaceri lituanian Arunas Beleska, l-a cooptat în acționariat și pe Mindaugas Bagdonavicius, unul dintre fondatorii holdingului Vilniaus prekyba.

Vilniaus prekyba este printre cele mai mari grupuri din regiunea Baltică, având activități în retail și sectorul farmaceutic și peste 35.000 de angajați. Holdingul este deținut, indirect, de Nerijus Numavicius, inclus de Forbes în topul miliardarilor lumii, cu o avere estimată în 2015 la 1 miliard de dolari.

Planul Domeniului Știrbey de a ieși din insolvență: Înțelegeri cu agenții de turism și corporații, apartamente în regim hotelier, petreceri pentru copii, festivaluri. Palatul a servit ca depozit de vinuri și casă de oaspeți pentru Nicu Ceaușescu CITEȘTE ȘI Planul Domeniului Știrbey de a ieși din insolvență: Înțelegeri cu agenții de turism și corporații, apartamente în regim hotelier, petreceri pentru copii, festivaluri. Palatul a servit ca depozit de vinuri și casă de oaspeți pentru Nicu Ceaușescu

În primăvara anului trecut, Profit.ro a relatat că lituanienii vor construi primul hotel din România afiliat Courtyard by Marriot. Hotelul va fi clasificat la patru stele și va avea 260 de camere și mai multe săli de conferință, iar investiția totală ar fi estimată, conform unor surse din piață, undeva la 18-20 de milioane de euro.

Pe lângă hotelul Courtyard by Marriot, Apex Alliance construiește în București și un hotel cu 120 de camere afiliat Moxy Hotels, lanț deținut, de asemenea, de Marriot. Potrivit informațiilor de pe site-ul Apex, ambele hoteluri vor fi inaugurate în 2019.

Noii investitori vor sprijni construcția a patru hoteluri în București, ce vor fi operate în franciză, sub brandurile Marriot și Hilton Worldwide.

viewscnt
Afla mai multe despre
apex alliance
nerijus numavicius
investitori
hoteluri
finantare