EXCLUSIV Primul hotel Courtyard by Marriott din România va fi ridicat în București

EXCLUSIV Primul hotel Courtyard by Marriott din România va fi ridicat în București
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 13 mar 2017

Investitorii lituanieni care dețin hotelul Europa Royale din București și care construiesc în Centrul Vechi al Capitalei un Hilton Garden Inn vor începe în acest an lucrările de construcție pentru un alt hotel, în nordul Capitalei, care va urma să fie afiliat la Courtyard by Marriott, spun surse din piața de turism.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Courtyard Marriott este marcă de 4 stele a grupului Marriott International. Primul hotel marca Courtyard a fost deschis în 1983, în Atlanta, iar în prezent sunt peste 1.000 de hoteluri care operează sub acest brand în 42 de țări.

Gigantul din domeniul hotelier Marriott International, devenit în septembrie cel mai mare operator hotelier din lume și care deține în portofoliu, inclusiv după preluarea lanțului Starwood, nume precum Ritz-Carlton,  Residence Inn, St. Regis, W, Westin, Le Méridien, Four Points by Sheraton și Aloft, este prezent astăzi în România doar cu hotelul de cinci stele JW Marriott Bucharest Grand Hotel din Capitală.

În 2012, fostul fotbalist Gică Popescu anunța că va construi în București un hotel de patru stele pe care-l va afilia la Courtyard by Marriott, brand care intra, astfel, pe piața românească. Problemele cu justiția ale lui Gică Popescu l-au ținut însă departe și pe el de proiect, dar și pe cei de la Marriott. Pe acel teren, undeva în spatele Primăriei Sectorului 1, va fi construit acum un bloc de locuințe.

Chiar dacă lui Gică Popescu nu i s-au concretizat planurile, în următorii 2-3 ani Bucureștiul va avea, totuși, un hotel sub acest brand. Investitorii lituanieni care dețin hotelul Europa Royale din zona Unirii și care lucrează acum la un hotel Hilton Garden Inn în apropierea Băncii Naționale au cumpărat un teren pe bulevardul Dimitrie Pompeiu din Capitală, unde urmează să dezvolte un nou proiect.

EXCLUSIV Fosta perlă a litoralului a fost cumpărată de cel mai mare investitor în turismul de la mare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fosta perlă a litoralului a fost cumpărată de cel mai mare investitor în turismul de la mare

Surse din piața hotelieră spun că lituanienii deja au semnat recent un contract de franciză cu Courtyard by Marriott. Hotelul va fi clasificat la patru stele și va avea 200-250 de camere și mai multe săli de conferință, iar investiția totală ar fi estimată, conform surselor citate, undeva la 18-20 de milioane de euro. "Având în vedere concentrația de spații de birouri din zonă, este de așteptat ca proiectul să aibă multe săli de conferințe", au mai spus sursele citate.

viewscnt
Afla mai multe despre
courtyard
marriott
hotekl
bucuresti