DiscoverEU runda 3: Tineri români selectați pentru permise gratuite de călătorie în UE

DiscoverEU runda 3: Tineri români selectați pentru permise gratuite de călătorie în UE
scris 8 iun 2019

Peste 1.800 de tineri români s-au înscris la cea de a treia rundă a programului DiscoverEU, fiind selectați 763 de participanți pentru a primi permise gratuite de călătorie în Uniunea Europeană.

Tinerii selectați vor avea posibilitatea de a călători, singuri sau în grupuri de maximum cinci persoane, între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020, pe o perioadă de până la 30 de zile. Majoritatea vor călători cu trenul, alte moduri de transport fiind posibile doar în cazuri excepționale.

La precedentele două runde din cadrul programului, derulate în 2018, s-au înscris aproape 5.570 de tineri din România, fiind selectate în total 1.112 de persoane.

EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euro

La nivelul UE, aproximativ 50.000 de tineri au primit permise gratuite de călătorie de la lansarea inițiativei UE și până în prezent.

DiscoverEU este o experiență de călătorie informală destinată tinerilor în mod individual sau în grupuri mici, inclusiv celor care provin din medii defavorizate. Programul oferă tinerilor de 18 ani șansa de a afla mai multe despre patrimoniul cultural și diversitatea culturală a Europei, de a se conecta cu alți tineri și de explora identitatea europeană.

Inițiativa a fost lansată în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European privind o acțiune pregătitoare cu un buget de 12 milioane de euro în 2018. Pentru 2019, Parlamentul European a aprobat un buget de 16 milioane de euro pentru DiscoverEU.

O nouă rundă de cereri în cadrul inițiativei va fi lansată până la finele anului, alte 20 000 de permise de călătorie urmând să fie puse la dispoziția tinerilor interesați.

viewscnt
Afla mai multe despre
discovereu
tineri
calatorii gratuite ue
permise gratuite de calatorie
descoperaue
uniunea europeana
initiativa tineret