Patronatele din turism cer demiterea directorilor CNAIR și a șefului Biroului de Poliție Autostrada A2, acuzând că lucrările la Autostrada Soarelui în sezon afectează grav turiștii, și amenință că vor refuza să-și mai plătească taxele

Patronatele din turism cer demiterea directorilor CNAIR și a șefului Biroului de Poliție Autostrada A2, acuzând că lucrările la Autostrada Soarelui în sezon afectează grav turiștii, și amenință că vor refuza să-și mai plătească taxele
scris 3 iun 2019

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) acuză ritmul lent cu care se desfășoară lucrările de reparații la autostrada A2 și faptul că acestea au loc în sezonul estival început la 1 iunie, lucru care afectează grav fluxul de turiști către litoralul românesc. Patronatele cer demiterea directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și a șefului Biroului de Poliție Autostrada A2, pe care-i consideră responsabili de blocajele de pe autostradă și că pun în pericol viața turiștilor. Dacă lucrările la autostradă nu se încheie până pe data de 15 iunie, hotelierii amenință cu grevă fiscală pe termen nelimitat, pe parcursul căreia susțin că vor refuza să mai plătească taxe către statul "ai cărui funcționari, plătiți cu salarii uriașe, umilesc de ani de zile turiștii care îsi fac concediul pe litoralul românesc".

În prima zi de vară, când mii de români și-au dorit să vadă marea, turiștii au fost dezamăgiți de drumul către litoral, foarte aglomerat și chiar blocat pe anumite segmente, pentru că CNAIR efectuează lucrări de reparații în sezonul estival.

Patronatele din turism transmit acum că sunt conștiente că lucrările de reparații sunt necesare și se bucură de faptul că acestea sunt efectuate, dar constată că nu există o planificare rațională a acestor activități de reparație a autostrăzii de către CNAIR.

EXCLUSIV George Copos a fost autorizat să transforme etajul tehnic al Ana Tower în birouri VIP, investiția a crescut cu circa 20% din cauza materialelor folosite CITEȘTE ȘI EXCLUSIV George Copos a fost autorizat să transforme etajul tehnic al Ana Tower în birouri VIP, investiția a crescut cu circa 20% din cauza materialelor folosite

Deși în fiecare an FPTR a atras atenția conducerii CNAIR, cu mult înainte de începerea sezonului, să încheie lucrările de mentenanță și reparații până la data de 1 iunie, aceștia ignoră în mod repetat solicitările operatorilor de turism, susține sursa citată, acuzând că aglomerația și blocajele de pe Autostrada Soarelui alungă peste granițe o mare parte din turiștii care vor să vină pe litoralul românesc, iar românii din Ardeal preferă un drum de șase ore pe litoralul croat unuia de opt ore către stațiunile românești de la Marea Neagră.

"Turiștii se chinuie 5-6 ore pe autostradă între Constanța și București, un drum care ar trebui făcut în doar două ore. Un turist face mai mult din București la Marea Neagră decât are nevoie ca să ajungă pe orice litoral din Europa și cu avionul chiar din nordul Africii sau Dubai", a declarat într-un comunicat Mohammad Murad, proaspăt reales președinte al FPTR pentru al treilea mandat.

"Dacă până pe data de 15 iunie autostrada nu funcționează în parametrii normali, hotelierii de pe litoral vor intra în grevă fiscală și nu vor mai plăti taxe către stat. De vină pentru blocajele create este și Biroul de Poliție Autostrada A2, pentru că nu este în stare să dirijeze mașinile către drumuri adiacente. Din cauza blocajelor, turiștii își pun în pericol viața și se întorc nervoși și epuizați de drum dintr-o vacanță pentru care au plătit-o să se relaxeze. Fiecare director CNAIR promite că își dă demisia dacă nu rezolvă problema acestor lucrări care se tot repetă de 20 de ani, parcă în bătaie de joc față de turiștii români. Dar nu doar că nu rezolvă problema, dar directorul nu are nici măcar demnitatea de a-și da demisia pentru că este depășit de situație, și de aceea noi, patronatele din turism, cerem demiterea atât a directorului CNAIR, cât și a șefului Biroului de Poliție Autostrada A2", a mai spus Mohammad Murad.

Litoralul este cea mai importantă atracție turistică a României, cu o capacitate de cazare de 121.222 de locuri clasificate, care acoperă 27% din totalul locurilor disponibile la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
autostrada
hoteluri
greva